BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási baki az amerikai tőzsdén: több részvény is lenullázódott

Több amerikai részvény árfolyama is 99 százalékos zuhanást mutat hétfőn, a szokatlan jelenség mögött azonban nem tőzsdei pánik, hanem technikai hiba áll.

Hatalmas technikai malőrrel indult a hétfői kereskedés az Egyesült Államokban. A New York-i tőzsdén azzal szembesülhettek a befektetők, hogy a nyitást követő percekben szinte lenullázódott a veterán befektető Warren Buffett érdekeltségébe tartozó Berkshire Hathaway A osztályú részvényeinek árfolyama.

Jakarta,-,March,21,2023:,Berkshire,Hathaway,Inc.,Logo,With,Stock
Ráijesztett a Berkshire Hathaway befektetőire a technika ördöge / Fotó: Shutterstock

Az omahai orákulum holdingjának közel 100 százalékos árfolyamzuhanása mögött szerencsére nem tényleges tőzsdei kitárazás, hanem technikai probléma áll. A Barrick Gold és a Nuscale Power részvényesei hasonlóan drámai árfolyammozgást láthattak, ugyanebből az okból kifolyólag.

A kereskedést az érintett részvényekkel le is állította a tőzsdeüzemeltető. A New York-i Értéktőzsde később kiadott közleményében arról tájékoztatott hogy technikai problémát vizsgál a „limit up” és „limit down” sávokkal kapcsolatban. Ezek a részvények túlzott volatilitás miatti leállítására szolgáló mechanizmusok.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.