BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Heteken belül érkezik a Waberer's osztaléka, változik a kifizetés mértéke

A múlt évi eredmény után részvényenként 121,47 forint osztalékot fizet a Waberer’s csoport. A magyar tőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat részvényei június 24-én forognak utoljára a 2023-as osztalékszelvénnyel a Budapesti Értéktőzsdén, a kifizetés pedig július 3-án kezdődik. A társaság közölte azt is, hogy frissítette az osztalékpolitikáját. Ennek alapja, hogy a részvényesi érték maximalizálása érdekében összhangot teremtenének a stratégiában meghatározott növekedési tervek végrehajtása és az elért eredmények részvényesekkel történő megosztása között.

Osztalék kifizetéséről döntött a tavalyi eredményéből a komplex logisztikai szolgáltatásokat nyújtó, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Waberer’s csoport áprilisi közgyűlése. Ennek eredményeként részvényenként bruttó 121,47 forint tényleges osztalékot fizetnek – közölte a vállalat. 

Waberer's
Fotó: Waberer’s Group

Az osztalék kifizetése 2024. július 3-án indul. A Waberer’s-részvények június 24-én forognak utoljára a 2023-as osztalékszelvénnyel a tőzsdén. A részvényesek a 2023-as üzleti év eredménye után járó osztalékot a kifizetés kezdőnapjától számított öt éven belül, azaz legkésőbb 2029. július 3. napjáig igényelhetik. 

Frissített osztalékpolitika 

A Waberer’s egyúttal közölte azt is, hogy frissítette az osztalékpolitikáját a vállalat növekedési terveit figyelembe véve és a részvényesi érték maximálása érdekében. 

A részvényeseink számára hosszabb távon is kiszámítható cash flow-t szeretnénk biztosítani. Ezt azonban úgy szükséges elérnünk, hogy ezzel egy időben meg kell teremteni a stratégiában meghatározott növekedési célokat támogató beruházásokhoz, főként logisztikai központok fejlesztéséhez, akvizíciókhoz és a korszerű jármű- és vasúti flotta fenntartásához szükséges finanszírozási hátteret

 – ismertette az alapelveket Barna Zsolt, a Waberer’s International elnök-vezérigazgatója.

A cégvezető szerint a jövőbeli osztalék mértékének meghatározásakor továbbá figyelembe kell venniük a finanszírozói partnerek iránti kötelezettségeket is, eszerint 

a Waberer’s csoport konszolidált eladósodottsági szintje nem haladhatja meg az elmúlt 12 havi EBITDA négyszeresét, illetve az éves korrigált konszolidált adózott eredmény 30 százalékánál magasabb osztalékfizetési szint nem határozható meg. 

A Waberer’s részvényei 4040 forinton kezdték a csütörtöki kereskedést egymillió forintos forgalomban. A Prémium kategóriás papír kurzusa 5,2 százalékkal került feljebb az év eleje óta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.