BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beletörött a bicskája az IPO-ba, újratervez a tőzsde fenegyereke

Átgondolja a Pershing Square fedezeti tőkealap tőzsdére vitelének módját Bil Ackman.

Lefújta a Pershing Square befektetési alap augusztus elejére tervezett elsődleges részvénykibocsátását (IPO) Bill Ackman alapító-vezérigazgató szerdán a gyér befektetői érdeklődés miatt.

NEW YORK, NY - JUNE 17: Bill Ackman attends The 2024 Pershing Square Foundation Prize Dinner At The Park Avenue Armory at The Park Avenue Armory on June 17, 2024 in New York. (Photo by Jared Siskin/PMC) *** Local Caption *** Bill Ackman
Bill Ackman újratervez / Fotó: Jared Siskin / PMC / Getty Images

A milliárdos fenegyerek ugyanakkor közölte, nem tett le véglegesen a Peshing Square (PSUS) tőzsdére vitelétől, és hamarosan egy módosított kibocsátási tervvel áll majd elő.

Miközben hatalmas befektetői érdeklődés mutatkozott a PSUS iránt, egy fő kérdés maradt: vajon a befektetők jobban járnának, ha kivárnának, és a másodlagos fektessenek be, mint ha a tőzsdei bevezetéskor szállnak be? Ez a kérdés arra ösztönzött bennünket, hogy átértékeljük a PSUS struktúráját, hogy az IPO-ról szóló befektetési döntés egyszerűbbé váljon. Amint készen állunk a felülvizsgált tranzakció elindítására, beszámolunk róla

– írta közleményében az alapító-vezérigazgató.

Ackman nagy ambícióval vágott bele befektetési cégének tőzsdére vitelébe, eredetileg 25 milliárd dollár értékben tervezte piacra dobni a fedezeti tőkealapjának részvényeit,  és a széles piaci S&P 500 indexkosárba álmodta a Pershing Square-t, a minap azonban már csupán kétmilliárd dolláros kibocsátási célt jelöltek meg. 
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.