BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hírt közölt az AutoWallis

Elvégezte a Scope Ratings az AutoWallis hitelminősítésének éves felülvizsgálatát, melynek során az intézet már figyelembe vette a vállalat új, frissített növekedési stratégiáját és annak finanszírozási terveit tartalmazó üzleti terveit.

A Scope Ratings GmbH idén is elvégezte az AutoWallis Nyrt. részére először 2019-ben kiadott hitelminősítés felülvizsgálatát, és a besorolást a magas növekedés kockázatai ellenére változatlanul (B+) hagyta. 

AutoWallis
Elvégezte a Scope Ratings az AutoWallis hitelminősítésének éves felülvizsgálatát / Fotó: AutoWallis

A kilátásokat a megemelt növekedési tervek és azok megnövekedő finanszírozási igénye miatt pozitívról stabilra változtatta, illetve ezzel párhuzamosan a finanszírozási ratinget B+besorolásra módosította, míg az üzleti tevékenység minősítését javította (BB-) a már elért diverzifikáció elismeréseként. A társaság által korábban kibocsátott kötvények besorolása szintén B+ maradt. 

A tervek alapján az AutoWallis újabb duplázást tervez 2028-ig, így árbevétele 750 milliárd forintra, míg EBITDA-ja 40 milliárd forintra emelkedhet.

A Scope Ratings értékelése alapján a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis továbbra is megfelel a Magyar Nemzeti Bank által indított Növekedési Kötvényprogram (NKP) feltételeinek. 

Az AutoWallis részvényei 2,4 százalékot erősödtek csütörtök délelőtt, az év eleje óta pedig már 27 százalékot ralizott a kurzus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.