BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump közösségi oldala több mint 100 millió dollárt szedett össze

A volt elnök tőzsdei cége több mint 350 millió dollár fölött rendelkezik, miközben adóssága nincs. A Trump Media működése azonban egyelőre veszteséges, a részvényárfolyam inkább a mémrészvények teljesítményéhez hasonlítható.

Donald Trump közösségi oldalát, a Truth Socialt működtető Trump Media & Technology Group 105 millió dollárnyi tőkét vont be annak köszönhetően, hogy ekkora értékben hívtak le egyfajta részvényopciókat a cég tulajdonosai – közölte kedden, az amerikai piacok nyitása előtt a vállalat.

Donald Trump's Social Media Business Truth Social To Be Publicly Listed
Fotó: Getty Images

A Trump Media közlése szerint így a cég több mint 350 millió dollár likvid tőkével rendelkezik, adósság nélkül, ami azt is jelenti, hogy a vállalat jó ideig életképes maradhat, annak ellenére, hogy tőzsdei cégként közzétett első beszámolója szerint brutális veszteséget halmozott fel. Ráadásul további részvényopciók lehívása esetén 

a cég összesen 247 millió dollárt vonhat be, ami ugyan felhígíthatja a tulajdonosokat – akik közül a legnagyobb maga a volt elnök –, ám fedezheti a cég működését több éven keresztül.

A cég részvényei a keddi amerikai tőzsdenyitás után két órával mintegy 2,5 százalékos mínuszban voltak. A Trump Media kedden azt is közölte, hogy 41 millió dollárnyi készpénzállománya, amely korábban korlátozott volt, mára mentesült ez alól – írja a CNBC.

A cég mérlegén található összeg legfőképp a Digital World Acquisition Corporation nevű ürescsekk-vállalattal való összeolvadás eredménye, ami a tőzsdére lépéshez is szükséges volt, és lehetővé tette, hogy a Trump Media ne hagyományos IPO-val debütáljon a tőzsdén. Miután Trumpot egy bíróság elítélte, a részvények árfolyama jelentős mértékben csökkent, igaz, időközben valamelyest vissza tudott kapaszkodni.

Hétfőn a cég azt is közölte, hogy bekerült a Russel 1000 és a Russel 3000 indexbe is, ami további keresletet generálhat az ezen indexeket követő alapok részéről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.