BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Wallis_LUS_8970

Bezöldül az AutoWallis

Közzétette ESG-stratégiáját az AutoWallis: a cég az éghajlatváltozás elleni küzdelemben vállalja, hogy energiamixében 2031-ig harminc százalékra növeli a megújuló energia arányát.

Az AutoWallis korábbi célkitűzéseivel összhangban elkészítette a csoport ESG-stratégiáját, amelyben a vállalat az ESG-szempontok (környezeti, társadalmi és irányítási) alapján öt fókuszterületet határozott meg: az éghajlatváltozást, a saját munkaerőt, a fogyasztókat és végfelhasználókat, az üzleti magatartást, valamint a városi mobilitási szolgáltatásokat – derül ki a cég közleményéből.

Wallis_LUS_8970
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A stratégiában egyes fókuszterületekhez dedikált célokat is rendelt a vállalat, az AutoWallis így az éghajlatváltozás elleni küzdelemben vállalja, hogy energiamixében 2031-ig 30 százalékra növeli a megújuló energia arányát, saját munkavállalóinak pedig edukációs céllal ESG-tematikájú tréningeket szervez. 

A cég 2031-ig száz új elektromosautó-töltő állomást létesít.

Székely Gábor, az AutoWallis befektetői kapcsolatok és ESG-igazgatója a stratégia kapcsán elmondta: kiemelt céljuk, hogy a cégcsoport mindennapi működését fenntarthatóbbá és energiahatékonyabbá tegyék, továbbá minél nagyobb arányban vegyenek igénybe megújuló energiaforrásokat.

Az AutoWallis már eddig is számos intézkedést tett az ESG-szemlélet szerint, így a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett vállalatok közül elsőként dolgozott ki Zöldfinanszírozási keretrendszert, melynek alapján később sikeres zöldkötvény-kibocsátást is végrehajtott. Ezek mellett a csoport idén harmadik alkalommal tette közzé Fenntarthatósági jelentését, és beruházásai során kiemelt figyelmet fordít a fenntartható működésre.

Rekordbevétel és feleződő nyereség az AutoWallisnál

Második negyedéves rekordbevétel mellett az AutoWallis ledolgozta az első negyedévben kialakult külső okok miatti lemaradást, így a társaság árbevétele az idei első hat hónapban 195,2 milliárd, míg EBITDA-ja 9 milliárd forint volt. Az AutoWallis 2024-ben továbbra is a tavalyi évet érdemben meghaladó értékesítési adatokkal számol a jelenlegi makrogazdasági környezetben.

 

MFB ESG
 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.