BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pont a globális leállás előtt felezte le részesedését a Crowdstrikeban a Google tulajdonos Alphabet

A Crowdstrike rosszul sikerült frissítése óriási galibát okozott világszerte. A Google anyavállalata pont jókor adott el a részvényekből.

Egy pénteken közzétett szabályozói jelentés szerint a Google anyavállalata, az Alphabet lefelezte részesedését a Crowdstrikeban, még azelőtt, hogy a kiberbiztonsági cég balul elsült frissítése globális zűrzavart okozott volna.

Konskie,,Poland,-,January,16,,2024:,Crowdstrike,Company,Logo,Displayed
A leállás óta zuhan a Crowdstrike árfolyam / Fotó: Shutterstock

A június 30-i állapotokat bemutató dokumentum szerint 

az Alphabet már csak 427 895 részvényt birtokol a Crowdstrikeban, míg a korábbi hasonló, negyedévente kötelezően benyújtott dokumentumok szerint még 855 789 részvényt birtokolt.

Pont időben adta el Crowdstrike részvényeit az Alphabet

A Google anyavállalata tehát legalább több mint két héttel a július 19-i kalamajka előtt megszabadult Crowdstrike részvényeinek a felétől. A kiberbiztonsági cég papírjainak az árfolyama a leállás óta 35 százalékot zuhant, miközben szerdán a részvényesek pert is indítottak a vállalat ellen – írja a Reuters.

A hibás frissítés egyik áldozata, a Delta légitársaság a héten közölte, hogy már tárgyalnak ügyvédekkel, hogy az 500 millió dolláros kárukat behajtsák a Microsofttól és a Crowdstriketól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.