BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre zöldebb az AutoWallis

Az elmúlt három évben 3,3 milliárd forintot fordított zöldberuházásokra az AutoWallis, és folyamatban van több projekt előkészítése. Az autós társaság legfrissebb éves zöldallokációs és hatásjelentésében a 2021-ben kibocsátott 6,6 milliárd forint összegű, zöldkötvényekből befolyt forrás felhasználását és ennek környezeti hatásait ismerteti.

Közzétette éves, 2023. június 30. és 2024. június 30. közötti időszakot vizsgáló zöldallokációs és hatásjelentését az AutoWallis, melyből kiderül, hogy a társaság a korábban a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramja keretében 6,6 milliárd forint értékben kibocsátott zöldkötvényekből milyen célok megvalósítására (e-mobilitás fejlesztése, energiahatékonyság javítása, megújuló energia telepítése) használt fel eddig forrásokat. 

AutoWallis, autó, zöld beruházások, Wallis_LUS_8972
Zöldülnek az AutoWallis autószalonjai / Fotó: Kallus György

Az AutoWallis csoport a tervezés és előkészítés alatt álló projektek mellett már több zöldberuházást is sikeresen megvalósított. 

Az elmúlt évben közel ötszázmillió forintból többek között a Hungária körúti Wallis Motor Pest szalonban a villamosenergia-fogyasztás csökkentését célzó beruházás történt, valamint a Sixt flottájának egy részét finanszírozták. 

Emellett tervezik a Hungária körúti autókereskedés napelemes rendszerének bővítését, valamint napkollektorrendszer kiépítését, továbbá az AutoWallishoz tartozó teljes flotta zöldítését elektromos (EV) és hibrid hajtásláncú gépjárművek beszerzésével, valamint a szlovéniai Trzin és Nova Gorica városban található telephelyek világításának korszerűsítését. Ezek mellett a szlovén fővárosban található telephelyen nyílászárócsere támogathatja a későbbiekben az energiahatékonyság javítását. 

Székely Gábor, az AutoWallis befektetői kapcsolatok és ESG-igazgatója a jelentés publikálása kapcsán elmondta, hogy az AutoWallis által bevont zöldforrások minél hatékonyabb felhasználása érdekében folyamatosan vizsgálják az olyan beruházási lehetőségeket, amelyek az idén közzétett frissített stratégiában foglaltak szerint a legjobban támogatják a csoport fenntartható működését és szolgáltatásainak környezettudatosabbá tételét.

 

MFB ESG
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.