BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eloszlatta az iparági aggodalmakat az Eli Lilly

Korán temették az elhízás elleni szerek gyártóit.

Bő 8 százalékot ralizott az Eli Lilly részvénye, miután a gyógyszergyártó az elemzői várakozásokat meghaladó értékesítésről számolt be és megemelte prognózisát. Az amerikai óriáscég főként az elhízás elleni szerekből profitál. 

 A Mounjaro és a Zepbound súlycsökkentő gyógyszerek miatt a vállalat 2 milliárd dollárral megemelte éves bevételi előrejelzését.

Pharmaceutical Company Eli Lilly HeadquartersINDIANAPOLIS, INDIANA - MARCH 17: A flag flies above the headquarters campus of Eli Lilly and Company on March 17, 2024 in Indianapolis, Indiana. Lilly, a pharmaceutical company, employs more than 12.000 people in Indianapolis and more than 42,000 worldwide. (Photo by Scott Olson/Getty Images)
A Lilly eloszlatta az iparági aggodalmakat / Fotó: Getty Images

A Mounjaro cukorbetegség elleni gyógyszer negyedéves értékesítése meghaladta a 3 milliárd dollárt, míg a tavaly év végén piacra dobott Zepbound súlycsökkentő injekcióból 1,2 milliárd dollárt árultak ki. Mindkét adat felülmúlja az elemzők becsléseit. 

Az Eli Lilly és a Novo Nordisk részvényei egyaránt zuhantak az elmúlt hetekben, 

miközben a befektetők elfordultak a közelmúltbeli felülteljesítőktől. Úgy tűnt, az elhízás elleni szerek gyártóit talán túlértékelték. Ezt a narratívát erősítette minap a Novo jelentése, amelyben arról számolt be, hogy mind a Wegovy, mind az Ozempic értékesítése elmaradt az előzetes eladási becslésektől. 

Miután a szerdai zárásig a Novo és a Lilly részvényei is 15 százalékot zuhantak a július eleji csúcsaikról, sokan úgy vélték:

talán kifulladt az elhízás elleni szerek piaca. 

Az Eli Lilly csütörtöki eredményei azonban egyelőre eloszlatták ezeket a félelmeket. Miután a Lilly 3 milliárd dollárral megemelte éves bevételi kilátásait, hivatkozva a Mounjaro és a Zepbound, a legjobb GLP-1 gyógyszerek erős teljesítményére.

A Lilly gyorsjelentése után a Novo amerikai kereskedésű részvényei 5 százalékot pattantak. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.