BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengélkedik a BÉT, a szemek viszont a forintra szegeződnek: délután sok kérdésre választ kapunk

A pesti tőzsde nagyjai beragadtak a kereskedés pénteki rajtjakor, a Richter bukta a legnagyobbat a gongot követően. A forintot is érdemes lesz figyelni ma délután, Powell ugyanis alaposan megmozgathatja majd a piacokat.

Gyengén indult a pénteki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, a blue chipek iránykereséssel kezdték a reggelt. A BUX index 0,03 százalékkal 73 217 pontig süllyedt a nyitást követő percekben.

240619_bet_001_VZ
Izgalmas nap lesz a mai a forint számára, a BÉT heti zárását is befolyásolhatják majd az amerikai fejlemények / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A rajtot legjobban a Magyar Telekom részvényei kapták el, a kurzus 0,76 százalékkal 1056 forintig erősödött, de pluszban nyitott a Mol is, melynek árfolyama 0,22 százalékkal 2756 forintig kúszott fel a nyitást követő percekben. 

Az OTP részvényeivel a tegnapi záróáron, 18 405 forinton folyik a kereskedés negyedórával a gongszót követően, a Richter kurzusa viszont gyengélkedik, a gyógyszeripari vállalat jegyzése ugyanis 0,66 százalékkal 10 580 forintig csúszott a nyitást követően.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint a tegnap délutáni lendületvesztése után, úgy tűnik, ismét megtalálta a formáját, főként a dollárral szemben, a zöldhasúkereszt ugyanis 0,12 százalékkal javult a forint javára, 353,81-on áll jelenleg a jegyzés. Az euróval szemben inkább az oldalazásé a főszerep a reggeli órákban, 393,79-on áll a kereszt.

A hazai deviza számára azonban minden bizonnyal tartogat még izgalmakat a mai nap, 

délután, magyar idő szerint négy órakor szólal ugyanis fel Jerome Powell, a Fed elnöke az amerikai Jackson Hole-i konferencián, ahol a várakozások szerint beszél majd a szeptemberi kamatvágásról és a jegybank monetáris politikai pályájáról is. 

Ha Powell az óvatosság mellett teszi le a voksát, és azt a narratívát erősíti, hogy a Fed csak 25 bázispontot vág majd az irányadó kamatból szeptemberben, az akár egy kisebb gyengülést is elindíthat a forint piacán, míg az 50 pont felé kacsingatás hatalmas lökést adhatna a devizánknak, mivel az a dollár vonzerejének csökkenését, ezáltal a feltörekvő piaci devizák lendületnyerését irányozná elő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.