BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gloster: hazai felhőóriás született

Lezárult a Gloster év elején bejelentett felvásárlása, amivel megszületett a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége. A Gloster teljes egészében saját forrásból finanszírozta a tranzakciót.

Sikeresen lezárult a Gloster Infokommunikációs Nyrt. leányvállalata, a Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. között február 16-án aláírt egyesülési szerződést, melynek keretében a cégek egy közös holdingcég tulajdonában működnek tovább, majd jövő január 1-jétől Gloster Cloud Zrt. néven megszületik a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége – derül ki a Gloster csütörtöki szabályozói tájékoztatásából.

gloster
Az élre tör a hazai felhőpiacon a Gloster / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság)

A tranzakciót részvénycsere segítségével, teljes egészében a Gloster saját forrásából valósították meg, a jövő évvel megszülető cég a Gloster csoport Cloud üzletágaként tevékenykedik tovább. Mint írták, az egyesülés eredményeként a Gloster Cloud üzletága várhatóan a kétszeresére növekszik egyetlen év alatt és a cég várakozásai szerint gyorsabban tud majd növekedni a versenytársaknál. 

A Systemfarmer pénzügyi eredményeit a Gloster először a 2024-es Éves Jelentésében konszolidálja.

A felhőszolgáltatások körében piacvezetővé válna a Gloster

Az egyesülés eredményeként megszülető felhőszolgáltató egy közel 40 fős csapattal , 541 ügyféllel rendelkező vállalkozás lesz, mely 2023-ban bevételei több mint 90 százalékát megújuló módon érte el és jelentős bevezetési tapasztalattal rendelkezik a Microsoft 365, Microsoft Azure, Security, Dynamics 365, Power Platform és Copilot technológiákban.

A menedzsment a közös értékesítés szinergiahatásaként a tavalyinál nagyobb ütemű növekedésre számít. 

Ezt segíti az is, hogy Gloster Rendszerintegrációs és Cloud üzletágai már az év elején egyesítették értékesítési csapataikat. A Gloster 2026-os pénzügyi évre 15,6 milliárd forintos árbevételi és 3,1 milliárd forintos EBITDA-célt tűzött ki, mely lehetővé tenné azt is, hogy attól az évtől osztalékot fizessen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.