BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megegyezett a Telekom és a Yettel, de nem a részvényesek, hanem az ügyfelek örülhetnek

A két távközlési cég a frekvenciakihasználtság növelése felé tett nagy lépést, ennek végső soron az ügyfelek örülhetnek majd. A Magyar Telekom közleménye szerint a megegyezés pénzügyi hatása összességében várhatóan nem lesz jelentős.

Frekvenciakihasználtság optimalizálása céljából megállapodást kötött egymással a Magyar Telekom és a Yettel – derült ki a pesti tőzsdén is jegyzett távközlési cég közleményéből.

magyar telekom,
Mindenki nyerhet a Magyar Telekom és a Yettel megegyezésével / Fotó: Róka László

A Magyar Telekom e célból szerdán átruházási megállapodást írt alá a 2100 megahertzes sávon lévő 2-szer 5 megahertz frekvenciablokk használati jogosultságának a Yettel Magyarország Zrt. részére történő átruházásáról. Ezen frekvenciahasználati jogosultságot 2018 decemberében hosszabbították meg, a jelenlegi állás szerint 2027. június 27-ig érvényes. A vételár megegyezik a frekvenciablokk-használati jogosultság könyv szerinti értékével. 

A közlemény kiemeli: 

az átruházás nem befolyásolja a Magyar Telekom ügyfélkiszolgálásának minőségét,

annak teljesítéséhez viszont még szükség van a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jóváhagyására. 

Szintén a mai napon a Telekom 2G-s mobil-hozzáférési megállapodást írt alá a Yettel Magyarország Zrt.-vel, amely biztosítja a Telekom számára, hogy legkorábban 2026. január 1-jétől a Yettel Magyarország Zrt. által nyújtott szolgáltatás igénybevételével bonyolítsa ügyfelei 2G-forgalmát, melyet így 

hatékony spektrum- és energiafelhasználás mellett biztosíthat majd. 

A megállapodásnak köszönhetően felszabaduló frekvenciákat a Magyar Telekom 4G- és 5G-szolgáltatásának további támogatására, kapacitásbővítésre kívánja használni az ügyfelek töretlen, magas szintű kiszolgálása érdekében. A megállapodás pénzügyi hatása összességében várhatóan nem lesz jelentős – emeli ki a közlemény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.