BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Bitcoins As Cryptocurrency Halts Decline After Drubbing on China's Offerings Ban

Megroggyantotta a bitcoint Trump és Harris vitája, nem a volt elnök nyerhetett

A bitcoint a folyó amerikai választási kampányban „Trump-ügyletnek” tartják. Donald Trump elveszthette az elnökjelölti tévévitát Kamala Harris ellen kereskedők szerint, erre utalhat a kriptovaluta szerdai szingapúri megcsúszása.

Esett a bitcoin árfolyama szerdán a szingapúri kereskedésben az amerikai elnökjelöltek – a demokrata Kamala Harris és a republikánus Donald Trump – tévévitáját követően.

Bitcoins As Cryptocurrency Halts Decline After Drubbing on China's Offerings Ban
Fotó: Chris Ratcliffe

A vita nem azt a képet mutatta, amelyet a korábbi elnök Trump vitája a jelenlegi elnök Joe Biden ellen, amelyet egybehangzó vélemények szerint ő nyert meg: az izzó adok-kapokban a milliárdos gyakran kényszerült védekezésre jóval fiatalabb demokrata vetélytársával szemben.

A bitcoinnal való kereskedést a november 5-ei amerikai elnökválasztás kampányában „Trump-ügyletnek” tekintik, mert a republikánus jelölt határozottan kiállt a kriptoszektor támogatása mellett.

A legnagyobb forgalmú kriptovaluta, a bitcoin árfolyama az amerikai idő szerint kedd esti vitát követően több mint két százalékkal gyengült szerdán Szingapúrban, 56,33 dollár környékére, miközben a határidős amerikai részvényárak, a dollár és az amerikai állampapírhozamok estek.

Harris nyerhetett, a kriptopiacon ezt gondolják

Ki nyerte a vitát az amerikai szavazók körében, a közvélemény-kutatások fogják kimutatni, mindenesetre a bitcoin gyengülése a Bloomberg jelentése szerint arra utal, hogy a piaci vélemények nem Trumpra tippelnek.

A piac úgy ítélte meg, hogy Kamala Harris nyerte meg a vitát, különösen a korai szakaszait, és ez némi esésbe fordította a kriptót

idézte a hírügynökség Caroline Mauront, a digitális eszközök kereskedéséhez likviditást nyújtó Orbit Markets társalapítója.

Maga Harris egyelőre nem nyilatkozott a kriptóeszközökről. Egy tanácsadója a múlt hónapban azt mondta, támogatni fogja a piac növekedését, ugyanakkor jelezte, hogy biztosítékok beleépítésére lehet szükség. 


 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.