BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felpattant a Trump Media: a volt elnök nem árulja a részvényeket

Pénteken 12 százalékot ralizott a Wall Streeten többször eltemetett részvény.

A Truth Social anyavállalatának részvényei megugrottak, miután Donald Trump kijelentette, hogy nem áll szándékában eladni a küszködő közösségi médiavállalat részvényeit. Az elmúlt egy hónapban 25 százalékot zuhant a kurzus, ám pénteken 12 százalékot emelkedett.

Donald Trump At F1 Miami Grand Prix 2024
Fotó: AFP

A piac eddig arra fogadott, hogy a mainstream platformokhoz visszatért volt elnök még ebben a hónapban megkezdi a részvények eladását, miután az értékesítési tilalom lejár. A részvények a közelmúltban a legalacsonyabb szinteket érték el a vállalat márciusi tőzsdei bevezetése óta. 

Jövő pénteken lejár az a zárolási megállapodás,

amely megtiltja Trumpnak az eladást, ami az elmúlt hetekben olyan spekulációkat táplált, amelyek szerint részvényeket adhat el. Trump 60 százalékos részesedése a társaságban most több mint 2 milliárd dollárt ért.

A részvény a tőzsdei bevezetése óta bő 60 százalékot zuhant, de a cég piaci értéke még így is körülbelül 3,5 milliárd dollár. A cég tőzsdei bevezetése is Trump pénzgyűjtő kampányának része volt. Korábban lelkes republikánusok 

napi vásárlásokkal és közösségi hájpokkal próbáltak mémrészvényt varázsolni a Truth Socialból,

hogy a féléves moratórium lejárta után dollármilliárdokat hozzon a volt elnöknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.