BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felhőüzlet hírére pattant a Gloster – még mindig alulértékelt lehet a részvény

Néhány éven belül a régióban meghatározó piaci pozíciót céloz a BÉT Standard kategóriájában jegyzett, széles spektrumú nemzetközi informatikai szolgáltató. A Gloster cloudüzletágához tartozó leányvállalat, a Systemfarmer hároméves, nagy értékű szerződést kötött egy nemzetközi energetikai vállalattal.

A Gloster felhőüzletági leánycége 600 ezer euró értékű szerződést kötött egy nemzetközi energetikai vállalattal. Az árfolyam bő 3 milliós forgalommal, 895 forintról 900 forintra pattant a hír nyomán. A Gloster részvényeit az Erste 1183 forintos célár mellett vételre ajánlja.

gloster
Pár hete profilt is tisztítottak a Glosternél / Fotó: Gloster

Szerdán piacnyitás előtt tette közzé a BÉT honlapján a Gloster Infokommunikációs Nyrt., hogy cloudüzletági leányvállalata, a Systemfarmer hároméves, összesen több mint 600 ezer euró értékű szerződést kötött egy nemzetközi energetikai vállalattal, mely 50 országban 200 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A megállapodás a digitális transzformációt támogató Microsoft-felhőtechnológiai megoldások szállítására irányul. 

Igazi csapatmunka volt, az egyesülőben lévő két felhős cég szakemberei között idén tavasszal elkezdődött együttműködés első jelentősebb közös sikere! 

– mondta el Földesi László Ákos a Gloster cloudüzletágának vezetője.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a megállapodás a felhőüzletág számára jelentős nagyságrendű, és összhangban van a társaság befektetési prezentációjában meghatározott, hosszú távú stratégiai célokkal. Az ilyen jellegű rendszeres bevételek nemcsak a vállalat versenyképességét növelik, hanem nagymértékben hozzájárulnak a dinamikus növekedéshez is, amelyet a cég menedzsmentje prioritásként kezel.

 

A most bejelentett tranzakció célja, hogy a 2025. január 1. napjával egyesítendő cégekből Magyarország piacvezető szolgáltója legyen és 

néhány éven belül a régióban is meghatározó szereplővé váljon. 

A cloudüzletág 19 százalékos növekedést ért el tavaly. Idén ennél is nagyobb növekedésre számít a menedzsment.  

Gyorsan növekvő leánycégekre fókuszálnak

A Gloster a BÉT Standard kategóriájában jegyzett, széles spektrumú nemzetközi informatikai szolgáltató, bő 20 éves története során hardveres garázscégből szoftverfókuszú nemzetközi középvállalattá fejlődött. A cégcsoport közel 350 fős csapattal dolgozik, 2023-as auditált  konszolidált beszámolója szerint árbevétele 10,3 milliárd forint, korrigált EBITDA-ja 976 millió forint, adózott eredménye 414 millió forint volt.

A Gloster cloudüzletága akkor alakult, amikor 2021. május 3-án a társaság felvásárolta a Microsoft Gold partnercéget, a Gloster Cloud Zrt.-t. Majd két és fél évvel az akvizíció után, idén február 16-án a szintén felhős cég Systemfarmer tulajdonosaival a Gloster Cloud és a Systemfarmer egyesüléséről írtak alá szerződést, így ezzel a lépéssel a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége jött létre. 

Pár hete profiltisztításról adott hírt a Gloster: eladta az FF Next Technologiesban meglévő tulajdonrészét. Az értékesítéssel a társaság célja a jövedelmezőség és a likviditás növelése, valamint a források átcsoportosítása a gyorsabban növekvő, nemzetközi piacokra fókuszáló leánycégekre.

Szerdán délelőtt a bő 1 százalékos

felpattanást követően 900 forintnál időzött az árfolyam.

Az elmúlt 3 hónapban 850 és 920 forint között oszcillált a kurzus. Az Erste célára még mindig 31 százalékos felértékelődési potenciálra utal.   
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.