BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kispapírok napja a pesti tőzsdén

A Glostert feldobták az erős számok, míg a Vertikált mélybe húzták. A forint együtt gyengül a régiós devizákkal.

Enyhén felülteljesítők szerdán napközben a régiós tőzsdeindexek. A BUX ebéd után félszázalékos pluszba lendült, s már a 74 ezres szintet közelítette, miközben a térségi versenytárs varsói WIG index is a pozitív tartományba kapaszkodott 0,12 százalékkal. Ezzel szemben a német DAX index egyharmad százalékos mínuszba hajlott.

gloster
Már délelőtt köröket vert a blue chipekre / Fotó: Gloster

Némi túlzással 

a kispapírok napját láthatjuk a pesti parketten.

Két kiemelkedő gyorsjelentés is érkezett a kereskedés kezdetét megelőző órákban. A Gloster már délelőtt köröket vert a blue chipekre 4 százalékot meghaladó felpattanással, s még délután is 30 milliós forgalom mellett, bő 2 százalékos pluszban jegyezték a bődületes számokat jelentő társaság részvényét. Ezzel szemben a szintén kirobbanó árbevételt és zsíros profitot jelentő Vertikál a BÉT napi vesztesei között találta magát csaknem 6 százalékos eséssel, 800 ezres forgalom mellett. Úgy tűnik, a jó hírek nyomán profitrealizálás indult. 

Nem mellesleg az Opus is bő 2 százalékot pattant szerdán közel félmilliárdos forgalom mellett.

 

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

Az OTP áttört egy ellenállást 18 770 forintnál,

s délután már 18 805 forintnál járt háromnegyed százalékos emelkedéssel, 4 milliárdot meghaladó forgalommal. A technikai kép azt mutatja, hogy 19 ezer forintig nyílt tere a bankpapír emelkedésének.

A Richter piacán délelőtt negatív korrekció indult, ám a támasznál fordult a papír, s délután már csaknem másfél százalékos felpattanást láthattunk, 2 milliárdot közelítő forgalom mellett, 10 900 forintnál járt a kurzus.

Napközben a Mol árfolyama inkább lefelé hajlott félszázalékos mínusszal, a Magyar Telekomé inkább felfelé háromnegyed százalékos plusszal. Mindkét részvény irányt keresett.

A forint, ahogy délelőtt, úgy ebéd után is együtt gyengült a régiós devizákkal,

cseh kamatdöntésre várva. 

Az euró-forintot 395 közelében jegyezték a kamatdöntés előtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.