BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Portfóliótisztítás: eladta leánycégét a Gloster, pénz áll a házhoz

Eladta az FF Next Technologiesban meglévő tulajdonrészét a Gloster. Az értékesítéssel a társaság célja a jövedelmezőség és a likviditás növelése, valamint a források átcsoportosítása a gyorsabban növekvő, nemzetközi piacokra fókuszáló leánycégekre.

Értékesítette az FF Next Technologies Kft.-ben meglévő 54,7 százalékos üzletrészét a Gloster – jelentette be az informatikai társaság pénteken a tőzsde honlapján.

gloster
Profilt tisztít a Gloster leánycégének értékesítésével / Fotó: Gloster

Az értékesítés célja, hogy a Gloster növelje jövedelmezőségét és likviditását, lehetővé téve a források átcsoportosítását gyorsabban növekvő, nemzetközi piacra fókuszáló leányvállalataiba.

A portfóliótisztítási stratégia részeként a társaság az olyan kisebb leányvállalatait értékesíti, amelyek minimális vagy negatív hatással vannak a konszolidált eredményre. 

Az FF Next Technologies Kft. eladása hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat a Gloster-P92 Informatikai Kft.-ben további üzletrészeket szerezzen, amelyek a cégcsoport eredményének tetemes részét adják. 

Az értékesítés következtében a társaság árbevétel-arányos eredménye várhatóan növekedni fog, miközben adminisztratív kapacitásokat szabadít fel. A Gloster menedzsmentje a tavaly novemberben bejelentett 200 millió forintos vállalatfejlesztési program keretében továbbra is elkötelezett a hatékonyságnövelés mellett. 

Az FF Next Technologies Kft. eladása része annak az átfogó portfóliótisztítási stratégiának, amelynek célja a vállalati erőforrások koncentrációja és hatékonyabb kihasználása, elősegítve ezzel a hosszú távú növekedést és a részvényesi érték növelését. A lépés összhangban van a társaság márciusban publikált stratégiai céljaival. Ennek keretében a külföldi terjeszkedés és belső szinergiahatások következtében 15,6 milliárdos árbevétel mellett több mint 3 milliárd forint EBITDA-t tervez elérni az elkövetkezendő két évben, 2026-tól pedig osztalékfizetés is szerepel a vezetőség terveiben.

 

A Gloster részvényeit az Erste 1183 forintos célár mellett vételre ajánlja. Értékelésük alapján 34 százalékkal érhet többet a jelenlegi árfolyamnál a papír. A részvényárfolyam 3,5 százalékkal ugrott meg a péntek délelőtti bejelentésre, az év eleje óta azonban még így is 7,3 százalékos mínusznál jár a kurzus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.