BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Régiós elitklubban az AutoWallis és a Waberer's

Az AutoWallis mellett a Waberer’s részvényei is bekerülnek szeptember végétől a bécsi börze által számított régiós CECE indexbe, a Masterplast ellenben elveszíti kosártagságát.

A Bécsi Értéktőzsde döntése alapján az AutoWallis részvényei bekerülnek a kelet-közép-európai részvényeket tartalmazó CECE indexbe – jelentette be szerda reggel a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. 

AutoWallis, CECE index, 20220921 Budapest A pesti tőzsde autós vállalata, az AutoWallis befektetői tájékoztató keretében ismertette  friss járműpiaci és stratégiai várakozásait.Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Szeptembertől az AutoWallis is tagja a CECE indexnek / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A pesti tőzsde autós vállalatcsoportjának papírjai várhatóan 0,09 százalékos súllyal, 2024. szeptember 23-tól kerülnek be a Bécsi Értéktőzsde által számított kelet-közép-európai részvényeket tartalmazó CECE indexbe. 

A lépés támogatja a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójának egyik stratégiai, tőkepiaci célját, azt, hogy a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat szélesítse nemzetközi intézményi befektetőinek körét.

Nem ez az egyetlen magyar vonatkozású változás a CECE index összetételében, abba ugyanis szintén bekerülnek a Waberer’s részvényei is, az Erste kalkulációi szerint 0,07 százalékos kosársúllyal. A változások hazai vonatkozású vesztese a Masterplast, amely kikerül a régiós indexből. A Magyar Telekom súlya pedig minimálisan csökken. 

Az AutoWallis árfolyama 0,7 százalékkal erősödött a bejelentésre, a Masterplast egy százalékot esett, a a Waberer’s papírjaival nem kötöttek ügyletet a szerdai kereskedés első órájában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.