BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar sporttechnológiai startupba szállt be Balogh Petya cége

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Medalyst. Mások mellett Balogh Petya tőzsdei cége, a STRT Holding is beszállt az innovatív magyar startupba.

Sikeres befektetési körön van túl a Medalyst, a magyar startup, amely forradalmasítani kívánja a sporttechnológia világát, hiszen nem kevesebb, mint 200 ezer eurós befektetést szerzett neves üzletemberektől, köztük Balogh Petya STRT Holdingjától.

Balogh Petya Employees working together in office
Száműzhetik a kockás füzetet a sportszakemberek / Fotó: Science Photo Library via AFP

A befektetési kört a Lunar Program Zrt. vezette. Ezenkívül részt vett a körben a tőzsdén jegyzett STRT Holding. Több angyalbefektető is támogatta Horovitz Tamás Medalyst nevű startupját: köztük Csillag Péter Starschema-alapító, Szakácsits Szabolcs a Tuxerától, Manuel Roth, a volt JPMorgan befektetési bankár, valamint Kovácsházy Dénes a Multicom Holdingtól.

Ez a tőkeinjekció kulcsfontosságú volt a Medalyst ambiciózus növekedési terveinek megvalósításában, lehetővé téve a vállalat számára, hogy nemzetközi szinten terjeszkedjen, jelentősen bővítse csapatát, és felgyorsítsa digitális platformja fejlesztését

– közölték a kör lezárását követően.

A Medalyst sportplatformja már megkezdte a sportipar átalakítását, hiszen olyan kritikus kérdésekre ad megoldást, amelyekkel sportegyesületek nap mint nap szembesülnek, mint például a sportolók edzésmunkájának nyomon követése, a kommunikáció javítása az edzők és a szülők között, az egyesületek pénzügyi helyzetének és a tagdíjtartozásoknak a nyilvántartása vagy a sportoló gyerekek motivációjának növelése játékos elemekkel, az úgynevezett gamifikáció segítségével.

A Medalystnak már nagyjából 15 ezer ügyfele van a sportolók köréből, köztük olyan fajsúlyos szereplők, mint az osztrák Vienna United Kosárlabda Egyesület vagy az FC Barcelona magyar akadémiája és 50 prominens magyar sportegyesület.

A kockás füzet helyett egy költséghatékony, ám idő- és energiatakarékos módszert fejlesztettünk ki a hatékony munkavégzéshez, amely rengeteg szakembernek segíthet 

– mondta Horovitz Tamás, aki gyerekkora óta sportolt magyar válogatott szinten, de nem találta megfelelőnek az egyesületek által használt dokumentációs rendszereket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.