BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas a Gloster nyitott rendelésállománya, karnyújtásnyira az éves duplázás

Stabilan növekszik a vállalat szolgáltatásai iránti kereslet, mindhárom üzletága jól teljesít. A Gloster menedzsmentje a folyamatokat látva továbbra is bizakodó.

A Gloster nettó 2584 millió forint értékű nyitott rendelésállománnyal zárta 2024. harmadik negyedévét, ami 70 százalékkal magasabb a 2023. év azonos időszakához képest. Ez jelentős, átlag 54 százalékos (CAGR) növekedést jelent az első féléves nyitott rendelésállomány növekedési ütemében 2021 óta – áll a vállalat közleményében.

gloster
Fotó: Gloster

Tovább nőtt a Gloster szolgáltatásai iránti kereslet

A társaság nyitott rendelésállománya (order backlog) 70 százalékkal, a 2023.Q3-as 1519 millió forinthoz képest 2024.Q3-ban 2584 millió forintra nőtt. A megadott nyitott rendelésállomány a 2024. év végi teljesülésű megrendeléseket tartalmazza. Ugyanakkor a 2025-re áthúzódó, éven túli teljesítésű megrendelésekkel együtt 

már több mint 5,5 milliárd forint nyitott megrendeléssel rendelkezik.

A rendszerintegrációs üzletág a szolgáltatási tevékenységek (telepítési, üzemeltetési és mérnöki munkák) terén az első félévben mérföldkőhöz érkezett. A menedzsment várakozásai szerint 2024 második fél évében jelentős növekedés várható az első félévhez képest, ami újehetőségeket nyit meg az üzletág számára, emellett nagy értékű, hosszútávú szerződéseket is kötött a Gloster, amelyek tovább erősítik az üzletág stabilitását. A gazdasági környezet változásai és az új technológiai trendek új lehetőségeket teremtettek, ugyanakkor kihívásokat is hoztak magukkal, azonban a hosszútávú szerződések és a növekvő projektmennyiség stabil alapot biztosíthatnak a jövőbeni növekedéshez és innovációhoz. Összességében a harmadik negyedév eredményei bizakodásra adnak okot – áll a közleményben.

A felhő üzletág nyitott rendelésállománya az elmúlt időszakhoz képest stabil, 

az értékesítés terén kiegyensúlyozott teljesítményt mutat. A Systemfarmer Zrt. hároméves, összesen több, mint 600 ezer euró értékű szerződést kötött egy nemzetközi energetikai vállalattal, mely vállalat több mint 50 országban, 200 ezer alkalmazottat foglalkoztat. 

A nemzetközi szoftverfejlesztési üzletág területén mind a Gloster - P92 Informatikai Kft., mind a Gloster – Minero IT Hungary Kft. részéről stabil üzletmenet látható és folyamatos megrendelésekre számítanak az ügyfelek részéről. 

A keretszerződések mind érvényben vannak, erre az évre vonatkozóan biztosra mondhatóak a folyamatos megrendelések. 

A Sony Music most szeptemberben lekötötte a vállalat jelenlegi fejlesztői csapatait két évre, a megrendelés összesen 40 főre vonatkozik, és a két évre kb. 2,5 milliárd forint értékű. Az idei évben újrakötött BMW és Audi keretszerződéseknek megfelelően szintén elkezdtek megérkezni az első megrendelések – zárul a közlemény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.