BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kockázati tőke-befektetés: magyar cég a régiós toplista élén

Hazai cég foglalja el a legnagyobb éves létszámnövekedést mutató lista első helyét a régióban. Az okosparkolási rendszert fejlesztő Asura Technologies egyik legnagyobb kockázati tőke-befektetője a magyar állami Exim Exportösztönző Magántőkealap.

A budapesti székhelyű  Asura Technologies végzett az első helyen a Sifted magazin közép-kelet-európai térség startupjait vizsgáló felmérésének éves létszámnövekedést követő rangsorában – írta meg a KockázatiTőke.com szakportál.

Money,Business,Financial,Graph,Diagram,Of,Coin.,Financial,Growth,Data, kockázatitőke,
Magyar cég a régiós kockázati tőke-befektetést felmarkoló startupok élén / Fotó: Shutterstock

Pörög a kockázati tőke-piac

A lap cikke szerint a 2017-ben alapított, budapesti székhelyű Asura Technologies az elmúlt egy év alatt 73 százalékkal 116 főre növelte alkalmazottainak számát, ezzel a leginkább dinamikusan növekedő startupnak tekinthető a régiónkban. Az Asura mesterséges intelligencián alapuló automatizálási és videoanalitikai szoftverek fejlesztésével foglalkozik, legismertebb termékük pedig egy okosparkolási rendszer.

A KockázatiTőke.com gyűjtése szerint a cég eddig összesen 32 millió dollárnyi befektetésre tett szert, 

egyik legfőbb befektetője pedig a magyar állami Exim Exportösztönző Magántőkealap. 

A létszámnövekedési lista második helyére a román FlowX, a harmadik helyre pedig egy szlovén cég, a NAKA került, mindkét cég újszerű fizetési megoldások fejlesztésével foglalkozik.

A Sifted egy másik listája eközben a tőkét nyújtó kockázatitőke-alapokra is kitért: ebből kiderült, az elmúlt 12 hónapban a bolgár Vitosha Venture Partners volt a legaktívabb a közép-kelet-európai régióban, mely 49 cégbe fektetett be összesen 26 millió eurót, őket egy ugyancsak bolgár cég, az  Innovation Capital követi 37 beszállóval, a lista harmadik helyezettje pedig a litván Baltic Sandbox Ventures lett, 21 befektetéssel.

A KockázatiTőke.com cikke kiemeli, hogy a régiós befektetői toplistán idén 

érdekes módon nem szerepel az a magyar Hiventures, 

mely az elmúlt években rendre vezette a régiós élmezőnyt, sőt, befektetésének számait tekintve korábban egész Európában kiemelkedő helyezést ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.