BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
City of London with Royal Exchange at Bank Junction, England

Csúcson a részvény, megugrott a londoni tőzsdeüzemeltető profitja

Bevételeit és nyereségét is közel 10 százalékkal gyarapította a harmadik negyedévben a London Stock Exchange Group. A londoni tőzsdeüzemeltető a tőkepiaci szegmensben és az adatszolgáltatásoknál is nagyot lépett előre.

Három százalékkal új mindenkori csúcsra drágultak a London Stock Exchange Group (LSEG) részvényei csütörtökön, miután a londoni tőzsdét üzemeltető társaság a vártnál jobb negyedéves jelentést tett közzé.

lseg, londoni tőzsdeüzemeltető, City of London with Royal Exchange at Bank Junction, England
Nagy profitról számolt be a londoni tőzsdeüzemeltető / Fotó: Leonid Andronov / Getty Images


A börzeoperátor bevételei 9,5 százalékkal 2,12 milliárd fontra ugrottak meg a szeptember végén zárult három hónapban, meghaladva a 2,1 milliárdos elemzői várakozást.

A legjobban teljesítő tőkepiaci szegmens forgalma 22,4 százalékkal lőtt ki az időszak során, 468 millió fonttal hozzájárulva az összbevételhez. A dinamikus növekedés a vállalat elektronikus kereskedési platformjának, a Tradewebnek köszönhető, amely a kötvénypiaci, ETF- és származtatott ügyleteket tekintve is erőteljes aktivitást mutatott.

  • A részvénykereskedéseknél 8,5 százalékos, 
  • a kötvénypiaci aktivitásnál 27 százalékos, 
  • a devizapiaci szegmensben pedig 12,8 százalékos növekedést regisztrált az FTSE digitális platformja.

A legnagyobb, adatszolgáltatási és -elemzési üzletágban ötszázalékos volt a bővülés, 992 millió fontos bevételt generálva. Az FTSE Russell indexszolgáltató 9,2 százalékkal bővülő, 227 milliós bevételt szállított.

A jókora bevételgyarapodás a profitot is fellendítette, az adózás előtti eredmény 1,92 milliárd fontra emelkedett, éves alapon 9,2 százalékkal.

Különösen erős negyedévet zártunk, egészséges növekedéssel az előfizetési üzletágunkban és nagyon erős teljesítménnyel a kiváló minőségű, volumenalapú üzletágainkban

– értékelte a jelentést David Schwimmer vezérigazgató, aki a következő negyedévekben is további növekedésre számít.

A társaság azt is közölte, hogy sikerült tovább mélyíteni a Microsofttal való stratégiai partnerségen, az amerikai szoftveróriással közösen fejlesztett termékek ütemezése pedig a terveknek megfelelően halad.

Az LSEG részvényárfolyama a csütörtök kora délutáni ralival együtt már 16 százalékot emelkedett az év eleje óta.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.