BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
App Store Apps Photo Illustrations

Reddit: az elemző kedvencévé vált a Wall Street fenegyereke

A mémrészvények forgalmát felpörgető Wallstreetbets-közösségnek otthont adó cég részvényei három százalékkal emelkedtek a szerdai amerikai tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben. A Jefferies elemzése szerint ugyanis szép növekedés előtt áll a Reddit.

Több mint 27 százalékos felértékelődési potenciállal, 90 dolláros céláron és ebből következően vételi ajánlással kezdték el követni az amerikai tőkepiac egykori fenegyereke, a Reddit részvényeit a Jefferies elemzői – írja az Investing.com online portál. A célárból 65 dollárt az online hirdetési, 25 dollárt az adatlicencelési bevételekkel indokol az elemző.

Reddit
Intézményesül a Reddit / Fotó: AFP

A Reddit ugrani készül

A mémrészvények forgalmát felpörgető Wallstreetbets-közösségnek otthont adó cég részvényei 3 százalékkal emelkedtek a szerdai amerikai tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben. Innen indította például a járvány idején a GameStop részvényeit shortoló intézményi befektetők elleni sikeres támadásait a több ezer kisbefektető akcióit összehangoló mozgalom.

A Jefferies szerint a vállalat EBITDA-ja a következő két évben több mint kétszeresére, mintegy 450 millió dollárra emelkedik, ami 12 százalékkal haladja meg a konszenzust. Ezt a bővülést a felhasználók számának jelentős növekedése és a cég versenytársaihoz képest fennálló készpénztermelési hátrányának ledolgozása hajthatja.

A Reddit a mesterséges intelligencia (MI) által vezérelt termékfejlesztéseket bravúrosan kombinálja szöveges tartalmaival, aminek eredményeként a közelmúltban a felhasználói létszámnövekedés több mint két éve nem látott sebességre gyorsult

– írták az elemzők befektetőknek szóló szerdai jegyzetükben.

A növekedéshez nagyban hozzájárult 

  • a Reddit mélyebb integrációja a Google keresőjébe, 
  • a gyorsabb webes platform tavaly májusi bevezetése, 
  • a mesterséges intelligenciába 
  • és a gépi tanulásba történő befektetések. 

Mindez javította a felhasználói élményt a platformon, ami a bejelentkezett felhasználók számának növekedéséhez vezetett.

Van még hová javulni

A Jefferies mindazonáltal megjegyzi, hogy a Reddit egy felhasználóra jutó bevétele (ARPU) az Egyesült Államokban mintegy 75 százalékkal, illetve 45 százalékkal alacsonyabb, mint a versenytársaké, azaz a Pinteresté és a Snapé. A befektetési bank azonban megelőlegezi, hogy a vállalat folyamatos innovációi a hirdetői bázis bővüléséhez és a költések növekedéséhez vezetnek.

Várakozásaink szerint a Reddit 2027-ig évi 20 százalék felett növeli bevételeit, mivel a gyorsuló ARPU-bővülés ellensúlyozza a felhasználók számának lassuló emelkedését. Ebből eredően az ARPU-t tartjuk a növekedés fő mozgatórugójának

– jegyezték meg.

Végül a Jefferies kiemeli a Reddit kiterjedt, felhasználók által generált tartalmakból álló adatbázisának értékét, amely iránt erőteljesen érdeklődnek az MI-fejlesztők. Ebből máskülönben a cég máris mintegy 325 millió dolláros licencbevételt biztosított a következő három évre, a főbb befizetők között pedig ott találjuk a Google-t és az OpenAI-t is.

Összességében az elemzőcég szerint a vállalat a következő három évben körülbelül évi 50 százalékos EBITDA-növekedési rátát (CAGR) érhet el, ami a legmagasabb a Jefferies által követett cégek körében.

 

A Jefferies amúgy friss ajánlásával jóval optimistább a többi elemzőnél, hiszen az LSEG mediáncélára 70 dollár, ami elmarad a papír 70,8 dolláros keddi záróértékétől, bár a konszenzus szintén vételt ajánl. Év elején még 50 dollár körül adták-vették a papírt.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.