BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyarok kevesebb mint fele sportol heti rendszerességgel

A magyar lakosság 42 százaléka végez heti rendszerességgel valamilyen sporttevékenységet, nagy részük erre tízezer forintnál kevesebbet költ havonta, a kiadásokat pedig leggyakrabban bankkártyával fedezik – derül ki az MBH Bank és a Visa reprezentatív kutatásából. A kutatást kezdeményező felek célja, hogy az olimpia évében felhívják a lakosság figyelmét a fizikai egészség fontosságára, a sportolás örömére és a hazai sportolók támogatására.

Az MBH Bank és a Visa reprezentatív kutatásában a magyar lakosság sportolási és az ezzel kapcsolatos fizetési szokásait vizsgálta. Arra a kérdésre, hogy szokásosan milyen fizetőeszközt használnak a sporttal kapcsolatos költségek fedezésére, a kutatásban résztvevők 60 százaléka nyilatkozta, hogy bankkártyával szokott fizetni, 42 százalékuk készpénzzel fedezi a kiadásokat, ennél kisebb arányban használnak a válaszadók SZÉP-kártyát (10 százalék) fizetés alkalmával. Emellett akadnak olyanok is, akik egyáltalán nem fizetnek a mozgásért (8 százalék), mivel otthoni vagy a szabadban végezhető tevékenységeket végeznek. A kutatás rámutatott, hogy a válaszadók 63 százaléka havonta 10 ezer forintnál kevesebbet költ sportolásra.

A,Middle-aged,Man,Runs,In,The,Park,Lit,By,Light
Fotó: Shutterstock

A megkérdezettek kevesebb mint fele sportol minden héten

A kutatásból arra is fény derült, hogy a válaszadók 27 százaléka heti egy-két alkalommal, 15 százalékuk ennél gyakrabban, hetente három vagy több alkalommal sportol. A megkérdezettek nagy része azonban vagy egyáltalán nem (28 százalék), vagy pedig nem heti rendszerességgel (30 százalék) mozog, legtöbben az időhiánnyal indokolják ezt. A kutatás készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy a mozgás mellett milyen további intézkedéseket tesznek a megkérdezettek az egészségük megőrzése érdekében. A válaszadók 78 százaléka a táplálkozás szerepét emelte ki, a megkérdezettek körülbelül harmada (35 százalék) átlagosan legalább havi 30 ezer forintot szán arra, hogy egészséges ételeket vásároljon. 

Ezzel a kutatással az a célunk, hogy rávilágítsunk az egészség és a sportolás örömének fontosságára Párizs 2024 előtt.

Hiszünk abban, hogy a helyi sportolók támogatásával, a sporton keresztül egy befogadóbb világot teremthetünk. Sportszponzorációink és partnerségeink világszerte összekötik az embereket, katalizátorként működnek, és arra ösztönöznek bennünket, hogy egy kis lépéssel többet tegyünk céljaink elérése érdekében – emelte ki Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős vezetője.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.