BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Molnak sikerült, ami az újpesti klubot korábban sokáig irányító belga üzletembernek nem – egyesítette az újpesti egyesületeket

Az újpesti foci kettészakadása véget ért a megállapodásnak hála.

Arról döntött csütörtökön az Újpesti Torna Egylet arról döntött, hogy az egyesület keretein belül a labdarúgó-szakosztályt önálló jogi személlyé nyilvánítja, melynek irányítását a Mol-Csoport által delegált elnökség részére átadja – derül ki az Újpest FC honlapján közzétett közleményből.

20240519_1053_SZM, újpest
Fotó: Szabó Miklós

A szakmai irányítást továbbra is az UTE Labdarúgó Szakosztályt működtető szakmai csapat végzi, ám együttműködik az Újpest FC szakembereivel, hosszú távra megoldva a labdarúgás-, a női labdarúgás- és a futsal-utánpótlás helyzetét is Újpesten.

A tájékoztatás szerint a megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy a jelenleg is magas színvonalon működő professzionális labdarúgó-utánpótlásképzés szintet lépjen, és a felnőtt csapat számára még több, minőségi, saját nevelésű játékosállományt biztosítson, amely a nemzetközi élvonalban is megállja a helyét.

Miután a Mol-Csoport megvette az Újpest FC labdarúgócsapatát, szinte azonnal megkezdődtek a tárgyalások melynek eredményeként kettészakított újpesti foci most újraegyesült.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.