BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Női Magyar Kupa döntő FTC - ETO (3)

Elárulta az Audi Hungaria, szponzorál-e újabb sportcsapatot

Az Audi Hungaria a társasági adókedvezmény révén a hazai jégkorong-, kosárlabda- és röplabda-szövetséget is támogatja immár, és nem csökkenti a győri női kézilabdázók szponzorációjának a mértékét sem. A megállapodások részleteiről és a jövőbeli sportterveiről azonban óvatosan nyilatkozott az Audi.

Ahogy arról beszámoltunk, az Audi Hungaria a társasági adókedvezmény (TAO) révén mostantól támogatja három látványcsapatsportág hazai szakszövetségét: a jégkorongét, a kosárlabdáért és a röplabdáét. A bejelentés nyomán kérdéseket küldtünk a vállalatnak arról, hogy mekkora összegekről van szó, és milyen időtartamra szólnak a szerződések. 

Audi
Az Audi nem csökkenti a Győr női kéziseinek a támogatását / Fotó: Mediaworks

Rákérdeztünk arra is, hogy milyen elvek szerint választották ki a három sportágat, mivel így az összesen hat látványcsapatsportág közül csak a labdarúgás, illetve a vízilabda marad ki a támogatotti listáról.

A mintegy 12 ezer főt foglalkoztató győri járműipari cég a válaszában leszögezte: 

a három sportági szakszövetséggel megkötött szerződések pénzügyi részletei nem nyilvánosak – csak az, hogy egy évre szólnak.

Egyre népszerűbb a jégkorong, a streetball és a strandröplabda is

A Rába-parti cég 2006 óta névadó főszponzora a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának, ezért főleg arra voltunk kíváncsiak, az új megállapodások befolyásolják-e az együttműködést az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes női kézisekkel.

Az Audi Hungariának jelenleg élő szerződése van a Győri Audi ETO KC-vel. Természetesen a megkötött új szerződések nincsenek hatással a Győri Audi ETO KC-vel érvényben lévő szerződésünkre.

Az Audi hozzátette: „A jégkorong, a streetball és a strandröplabda egyre népszerűbb sportágak Magyarországon, a szponzorációjuk által még több ember aktív sportolásához járulhatunk hozzá.”

A Győri ETO férfifocicsapata visszajutott az NB I.-be, de az Audi egyelőre nem foglalkozik a magyar labdarúgással / Fotó: Katona Tibor

A sportági szakszövetségekkel kötött friss megállapodás értelmében a következő felületeken jelenik meg az Audi:

  • jégkorongban a logója szerepel majd a férfi- és a női válogatott mezén,
  • kosárlabdában a streetballprogram névadó szponzora lesz,
  • röplabdában pedig a strandszakág országos bajnokságának a névadó szponzora.

Szerencsére van miből, az Audinak ugyanis olyan jól sikerült a 2023-as éve, hogy rekordbónuszt fizethetett utána az alkalmazottainak. Közben legurult Győrben a gyártósorról az utolsó TT, idén pedig befejeződik a belső égésű motoros járművek gyártása, és nagy lendülettel átállnak az elektromos hajtásra. A robotok ráadásul nemcsak közelítenek, hanem már oda is értek Győrbe.

Még több sportágat már nem tervez támogatni az Audi

Az Audi válasza alapján egyelőre véget ér a sportszponzorációjuk a bővítése, azaz nem kerül például a támogatottak körébe a látványcsapatsportágat közül a labdarúgás és a vízilabda sem. 

Pedig a TAO jelentős hatást gyakorol a magyar sportra – és kisebb volumenben a magyar kultúrára –, ráadásul az Európai Bizottság legutóbbi jóváhagyása nyomán 2029. június 30-ig biztosan folytatódhat.

Az Audi pedig 2026-tól a Formula–1-es világbajnokságba is becsatlakozik a Sauber-csapat felvásárlásával és átalakításával.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.