BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Utolsó másodperces védéssel jutott a női kézilabda BL-döntőjébe a Győr – videó

A Győri Audi ETO KC drámai meccsen, 24–23-ra legyőzte a dán Esbjerget a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének első elődöntőjében, és bejutott a vasárnapi fináléba.

Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC egy góllal legyőzte az Esbjerget az elődöntőben. A győri együttes 16. alkalommal volt elődöntős, a négyes döntőben pedig – amelyet tizedszer rendeznek meg a magyar fővárosban – kilencedszer szerepel. Sikerének köszönhetően már tizedszer jutott be a fináléba.

kézilabda BL
Sandra Toft (középen) volt a meccs hőse / Fotó: AFP

A szünetben még négy góllal vezetett a győri csapat, majd egygólos vezetésüknél egy időkérés után, tíz másodperc volt még a mérkőzésből, amikor egy eladott labda után a dánok ziccerbe kerültek, de a győri kapus, Sandra Toft védett.

A Nemzeti Sport tudósításában azt írja, „gyorsan passzív lett a játék, eladta a labdát az ETO, melyből indultak a dánok, mint a villám, és még lövésre is maradt idejük, de Sandra Toft hárította Solberg próbálkozását”. 

Team Esbjerg (dán)–Győri Audi ETO KC 23–24 (9–13) 
Budapest, MVM Dome, 13 300 néző. Vezette: Braseth, Sundet (norvégok)
GYŐR: Sandra Toft – S. Oftedal 3, V. Kristiansen 1 (1), Brattset 3, Haugsted, Nze Minko 6, Fodor Cs. Csere: Duijndam, Solberg-Östhassel (kapusok), Gros 3 (1), Győri-Lukács 2, Szöllősi-Schatzl 4, De Paula 1, Rju Un Hi 1, Blohm. Edző: Per Johansson
ESBJERG: A. Kristensen – Petersen 3, N. Mörk 6 (5), M. Möller 4, Iversen, Reistad 5, Solberg-Isaksen 4. Csere: Milling (kapus), Breistöl, Nielsen, Heindahl, Rushfeldt Deila 1. Edző: Jesper Jensen
Az eredmény alakulása. 4. perc: 0–3. 6. p.: 2–5. 13. p.: 7–5. 23. p.: 7–8. 29. p.: 12–8. 39. p.: 18–12. 45. p.: 20–16. 49. p.: 21–19. 55. p.: 22–21
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/5.

A három magyar kézilabdázót, Faluvégi Dorottyát, Háfra Noémit és a térdműtét után gyógyuló Szikora Melindát foglalkoztató német Bietigheim a francia Metz együttesével mérkőzik meg 18 órától a fináléba kerülésért, vagyis közülük kerül ki a Győr ellenfele a vasárnapi fináléban. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.