BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Thousands of Israelis take to streets to demand hostage swap deal, dismissal of Netanyahu gov't

Izrael miatt készülődnek Magyarországra a franciák és az olaszok

Az izraeli futballválogatott a háború miatt az ősszel is Magyarországon játssza hazai mérkőzéseit, ami azt jelenti, hogy a Nemzetek Ligája-csoportjából Franciaország és Olaszország is Budapestre látogat. Izrael a Budapest Honvéd több mint nyolcezer fős stadionjában, a Bozsik Arénában fogadja majd ellenfeleit az ősszel.

Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA honlapja szerint az izraeli futballválogatott a háború miatt az ősszel is Magyarországon játssza hazai mérkőzéseit, ami azt jelenti, hogy a Nemzetek Ligája-csoportjából Franciaország és Olaszország is Budapestre látogat, és könnyen lehet, hogy Belgium is így tesz – szúrta ki a Nemzeti Sport Online.

Izrael labdarúgó-válogatott
Izrael (fehér) labdarúgó-válogatottja legutóbb június elején járt Magyarországon / Fotó: AFP

A Bozsik Arénában fogadja ellenfeleit Izrael

Mint ismert, az izraeliek azután indítottak háborút a Gázai övezetben, hogy a Hamász harcosai október 7-én betörtek Dél-Izraelbe, megöltek 1200 embert, mintegy 250 túszt, köztük civileket és katonákat hurcoltak el, akiknek többsége a mai napig nem szabadult ki.

Az Izrael által megtorlásul indított offenzívában a gázai egészségügyi minisztérium szerint eddig összesen 38 011 palesztin hunyt el és 87 445 sebesült meg, miközben romokban hever a sűrűn beépített tengerparti terület.

Visszatérve a focira, a Nemzetek Ligája A ligájának 2. csoportjában Izrael

  • Belgiummal, 
  • Franciaországgal, valamint 
  • Olaszországgal került össze.

A sorsolás szerint az olaszokkal szeptember 9-én, a franciákkal október 10-én, míg a belgákkal november 17-én mérkőzik meg pályaválasztóként. Az NSO az UEFA honlapjára hivatkozva azt írja, 

a szeptemberi és az októberi mérkőzés helyszíneként már a Bozsik Arénát tüntették fel, a novemberi, belgák elleni meccsnél viszont még nem jelölték ki a stadiont. 

A Honvéd modern, az UEFA skáláján 4-es besorolású, több mint 8000 fő befogadására alkalmas létesítménye az eredetileg tervezett 5 milliárd forint helyett végül 17-be került, és 2021 júliusában adták át. A kispestiek jelenleg a másodosztályban szerepelnek, és úgy hírlik, hamarosan új tulajdonosa lesz a klubnak. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.