BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
rtl

Tanácstalanok a vendéglátósok: itt az RTL válasza arra, adhatják-e a kocsmák a Bajnokok Ligája-meccseket

Több vendéglátóipari egység is megkereste a Világgazdaságot azzal, hogy segítsünk kideríteni, hogyan tudják biztosítani vendégeiknek a labdarúgó-Bajnokok Ligája-közvetítéseket. Az RTL válaszolt kérdéseinkre, amiből az is kiderült, hogy hol láthatók majd a Ferencváros mérkőzései, ha bejut a legrangosabb európai kupasorozatba.

„Jelenleg nincs külön együttműködésünk a vendéglátóhelyekkel. Ha a jövőben lesz az RTL+ használatára vonatkozó konstrukciónk a számukra, vagy változik az ÁSZF, arról az RTL Magyarország a felületein tájékoztatni fogja az érintetteket” – válaszolta a Világgazdaság megkeresésére az RTL Marketing és Kommunikációs Igazgatósága.

rtl
Ha az FTC a selejtezőket követően sikerrel eljut a rájátszás szakaszba, akkor az ő találkozóit is az RTL+-on közvetítik / Fotó: RTL Klub

Azon kérdésünkre, hogy ha a magyar csapat bejut a csoportkörbe, azt az RTL és az MTVA is közvetíti-e adott esetben, elmondták, hogy az RTL Magyarország által vásárolt jogok az UEFA Szuperkupa döntőjével kezdődnek, augusztus 14-től.

Így az augusztus 20–21. és 27–28. között lejátszandó, az alapszakaszt megelőző playoff kör valamennyi összecsapását közvetítik, kizárólag az RTL+-on, vagyis 14 mérkőzést már augusztusban is élvezhetnek az előfizetők.

Ha a Ferencváros a selejtezőket követően sikerrel eljut a rájátszás szakaszába, ezeket a találkozókat is az RTL+-on adják.

Ha a Ferencváros ezt a kört is sikerrel veszi, és bejut az UEFA Bajnokok Ligája főtáblájára, kizárólag az RTL-csatornán és párhuzamosan az RTL+-on lesznek láthatók a mérkőzései.  

Ez derül ki az RTL+ Általános Felhasználási Feltételeiből

„A Szolgáltatások bármely tartalmának (ideértve különösen a Szolgáltatásokban található összes szöveg, kép, grafika, logó, embléma, fotó, hang- és videóanyag vagy ezek állóképei) illegális letöltése, másolása, többszörözése, nyilvánossághoz közvetítése, avagy azok bármely egyéb módon történő jogellenes felhasználása a hatályos jogszabályok szerint bűncselekménynek minősül. Nem kerülheted meg továbbá a Szolgáltatások területi korlátozásait. A Szolgáltatások, illetve annak tartalmainak kizárólag a magánjellegű, fogyasztónak minősülő természetes személyek általi jelen Felhasználási Feltételekben engedélyezett használatához (azaz megtekintéséhez és a Letölthető Tartalom IX. pont szerinti letöltéséhez) járulunk hozzá, bármiféle kereskedelmi, üzleti célú, vagy bármely olyan felhasználáshoz, amely jövedelemszerzés célját közvetlenül vagy közvetve szolgálja, illetve nyilvános felhasználáshoz az előzetes, írásbeli hozzájárulásunk szükséges. Az engedély megadásáról, megtagadásáról, visszavonásáról és az engedély további feltételeiről egyedileg, saját hatáskörben döntünk. Ennek megfelelően tiszteletben kell tartanod a tartalomhoz kapcsolódó összes szerzői és egyéb jogot, és nem változtathatod meg vagy módosíthatod a tartalmat.”

Arról is érdeklődtünk, hogy egy egyszerű, céges (Vodafone, Yettel, Telecom) előfizetéssel rendelkező vendéglátó üzlet hogyan tudja biztosítani a vendégeknek, hogy nézhessék a BL-, Európa-liga- és Konferencia-liga-meccseket. 

Közölték, hogy jelenleg nincs megállapodásuk a nyilvános szórakozóhelyekkel, viszont minden lineáris közvetítés elérhető lesz a vendéglátóipari egységekben: a döntő például az RTL főcsatornán, és ha magyar csapat bejut a sorozatba, az RTL Magyarország lineárisan adja ezeket a meccseket, illetve az RTL HÁROM heti közvetítései is elérhetők lesznek a szurkolók számára. „A lineáris közvetítések esetében a szórakozóhelyeknek nincs felénk semmilyen kötelezettségük, a partner szolgáltatók értékesítik üzleti előfizetésként (azon belül is HoReCa – hotel restaurant cafe – business előfizetésként)” – írták.

Ugyanakkor mozik és szabadtéri nyilvános helyek esetén a nyilvános vetítéshez engedélyt kell kérni az RTL Magyarországtól. 

Afelől is érdeklődtünk, hogy milyen meccseket adnak majd a televízióban és streamen, illetve vannak-e kiemelt együttesek, párharcok.

A cég erre azt felelte, hogy az RTL+ előfizetői a következő idénytől 192 UEFA Bajnokok Ligája-meccset – közel az összes mérkőzést – élőben, magyar kommentárral fognak tudni követni. Az RTL+ a választás szabadságát hozza el először a hazai sportkedvelőknek – a néző dönti el, hogy aznap akár 9 találkozó közül melyiket szeretné nézni. Ha egy időben 7 mérkőzést játszanak, a néző akár mindegyikbe belekóstolhat. 

Ez új időszámítást hoz a hazai, élő sportközvetítések életében. A magyar érdekeltség mellett a szezon alapszakaszában hetente 1 lineáris közvetítés várható az RTL HÁROM csatornán. A lineárisan közvetített meccsekről az RTL sportszerkesztősége dönt a párosítások és a mérkőzések tétje alapján. Az UEFA Európa Liga és az UEFA Konferencia Liga közvetítései folytatódnak, ahogy az előző években, az RTL HÁROM és az RTL+ kínálatában. A legrangosabb UEFA-kupasorozatok otthona tehát az RTL+ lesz.

RTL-bejelentés: kiderült, kik lesznek a Bajnokok Ligája-közvetítések műsorvezetői

Az RTL Magyarországnál biztosak abban, hogy növelni fogják a labdarúgó-Bajnokok Ligája-közvetítéseknek otthont adó streamingplatformjuk, az RTL+ előfizetői számát. Szabó Balázs, a tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettes egy siófoki konferencián azt is elárulta, kik lesznek a műsorvezetők. A stábot Matthesz Flóra, Haraszti Ádám és Nagy Viktor alkotja majd.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.