BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Szerb nemzeti Stadion

Magyar cégek is részt vesznek az új szerb nemzeti focistadion építésében

Sajtóhírek szerint elkezdődött a szerb Nemzeti Labdarúgó Stadion építése a Belgrád közelében található Szurcsinban. Az új, 52 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény 515 millió euróból épül meg, és magyarországi cégek is részt vesznek a munkálatokban.

A szerbek új nemzeti stadionjának építésére Magyarországról a mélyépítésre és közlekedési infrastruktúrára specializálódott Utiber, illetve a vízgazdálkodás mellett út- és autópálya, valamint vasútépítési tervezési, továbbá mérnök-tanácsadói feladatokat ellátó Viköti kapott megbízást. A megbízás összesen 14 millió euró értékű, a vállalatoknak a belgrádi nemzeti stadion megépüléséig kell segíteniük a projekt létrehozásában – írja a Nemzeti Sport Online (NSO).

Szerb nemzeti Stadion
Az új, 52 ezer fő befogadására alkalmas szerb focistadion 515 millió euróból épül meg / Fotó: stadiumgide

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új nemzeti stadiont építenek Szerbiában, Belgrád repülőteréről is ismert külvárosában, Szurcsinban. A szerb elnök, Aleksandar Vucic akkor úgy nyilatkozott, hogy a magyarok évek óta befektetnek a sportba, jó eredményeket és helyezéseket érnek el a világversenyeken, és folyamatosan előrébb lépnek.

Az NSO az Ekapija.com beszámolójára hivatkozva kiemeli: 

az új, 52 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény 515 millió euróból épül.

Az Ekapija.com néhány nappal az építkezés kezdete előtt azt írta, hogy az új stadion 52 241 néző befogadására alkalmas és 3000 férőhelyes parkolóval is rendelkezik. Részletezték, hogy a nyugati lelátó alsó szintjén 

  • egy funkcionális tér mellett 
  • lesznek az öltözők, 
  • a földszinten a VIP-vendégek és más személyek bejárata,
  • egyéb vendéglátó- és technikai helyiségek, 
  • az alsó szinten pedig a főbejárat, és 
  • innen egy körfolyosó megy végig, míg 
  • a felső szintet egy csarnok veszi körül, keleti és nyugati oldalon kiszélesítve a létesítményt. 

A lelátó alsó szintjén 21 868, a középsőn 1828, a felsőn 28 545 hely van. 

A beruházás várhatóan 2026-ra készül el.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.