BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan vendég: a Fradi volt edzőjével is összefutott Orbán Viktor Kijevben

Sajtóhírek szerint Szerhij Rebrov, a Ferencváros korábbi edzője is szerepet vállalt Orbán Viktor kijevi látogatásának diplomáciai előkészületeiben.

A Ferencváros labdarúgócsapatának korábbi edzőjével, a németországi Európa-bajnokságtól már a csoportkörben búcsúzó ukrán válogatottat irányító Szerhij Rebrovval is találkozott Orbán Viktor a kijevi látogatása során – írja a Blikk.

Ukraine v Belgium - EURO 2024
Szerhij Rebrovnak fontos szerep juthatott Orbán Viktor kijevi látogatásában / Fotó: Anadolu via AFP

A Fradi történelmének egyik legsikeresebb edzőjét, a zöld-fehér klubbal három bajnoki címet nyerő és a BL-csoportkört elérő Szerhij Rebrovot az ukrán elnöki hivatalban, a tárgyalások helyszínén kérdezte egy újságíró, aki arra volt kíváncsi, hogy könnyű-e Orbán Viktorral tárgyalni.

A futballról igen. Korábban csak erről beszéltem vele

válaszolta Rebrov.

Az FTC ügyeiben általában jól értesült ulloi129.hu megjegyezte, információik szerint a találkozó más módon sem előzmény nélküli, 

mert korábban Szerhij Rebrov szerepet vállalt a két ország kapcsolatának javítását célzó, nem hivatalos, úgynevezett puha diplomáciában.

Mint ismert, Orbán Viktor, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Magyarország miniszterelnöke először járt az ukrán fővárosban azóta, hogy Oroszország 2022. február 24-én megtámadta az országot, miközben rajta kívül az Európai Unió csaknem minden kormányfője tett már látogatást Kijevben. Orbán azt kérte az ukrán elnöktől, hogy fontolja meg a mielőbbi fegyverszünet lehetőségét.

A miniszterelnök TikTok oldalára is felkerült egy videó kettejük beszélgetéséről, amiben a magyar és ukrán foci csapat EB-n mutatott teljesítményéről váltanak néhány szót. A végén pedig Rebrov úgy köszön el, hogy "később beszélünk".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.