BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas összeget fizet korábbi sztárjának a PSG, több tízmillió euró üti Mbappé markát

A francia labdarúgóliga arra kötelezte a Paris Saint-Germaint, hogy a világbajnok Kylian Mbappénak utalja át az eddig ki nem fizetett bérét, azaz 55 millió eurót.

Bár már hónapok óta nem a Paris Saint-Germain játékosa Kylian Mbappé, a világbajnok futballistának csak most sikerült megegyeznie korábbi klubjával az elmaradt járandóságait illetően.

Kylian Mbappé már a Real Madrid mezében / Fotó: AFP

A L’Equipe értesülései szerint a francia labdarúgóliga jogi bizottsága csütörtökön arra kötelezte a párizsi egyesületet, hogy utalja át egykori csatárának az eddig ki nem fizetett bérét, azaz 55 millió eurót (körülbelül 21 milliárd 473 millió forint).

A nyári szünetben a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madridhoz igazolt labdarúgó képviselői, valamint a PSG illetékesei szerdán tárgyaltak egymással Párizsban.

Még augusztus 20-án látott napvilágot, hogy Mbappé összesen 55 millió eurót követel korábbi munkaadójától.

Az összeg a játékos áprilisi, májusi és júniusi elmaradt fizetéséből, valamint a legutóbbi párizsi szerződésében szereplő aláírási bónuszból fennmaradó 36 millió euróból (14 milliárd 231 millió forint) áll össze.

Mbappé hét idényt játszott a PSG-ben, amellyel hat bajnoki címet nyert, majd ingyen került a spanyol fővárosba.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.