BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
20240829_Mészáros Alapítvány konferencia_Balatonalmádi_FI_VN (3),

A Red Bull kinézte magának Mészáros Lőrinc csapatát

Egy horvátországi napilap szerint Mészáros Lőrinccel felvette a kapcsolatot a Red Bull a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő NK Osijek megvásárlásáról. Az osztrák vállalat az eszéki focicsapattal együtt megvenné a nyolcvanmillió eurós beruházás részeként, magyar befektetők és a magyar állam finanszírozásával megvalósuló stadiont, az Opus Arénát is. A portál azt írja, a leggazdagabb magyar eszéki szerepvállalásának hátterében egyébként is az áll, hogy Magyarország régóta szeretne egy erős kikötőt az Adriai-tenger partjára a Kínából érkező tengerentúli áruszállításhoz.

Horvát sajtóhírek szerint bombaüzlet van kialakulóban, miután a Red Bull felvásárolhatja az NK Osijeket és az Opus Arénát, Európa egyik legmodernebb stadionját.

Mészáros Lőrinc, Eszék, NK Osijek
Kulcsjátékosok távoznak a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó eszéki focicsapattól (kék-fehér) / Fotó: Dömötör Csaba

A 7dnevno szerint a Mészáros csoport érdekeltségébe tartozó, a horvát élvonalban szereplő labdarúgócsapatból sorra távoznak a kulcsjátékosok, ami eleve bizonytalanságra utal, és a szurkolók között az a hír terjed, hogy a leggazdagabb magyar üzletember, Mészáros Lőrinc túlad az eszéki futballklubon – szúrta ki a Mandiner.

Mint ismert, a tavaly nyáron átadott Opus Arena Horvátország egyetlen teljesen fedett, UEFA 4-es kategóriájú stadionja: 

  • 13 005 fedett ülőhellyel, 
  • 454 VIP-székkel és 
  • 9 sky boxszal rendelkezik. 

A 80 millió eurós beruházás magyar befektetők és a magyar állam finanszírozásával valósult meg, az Opus Global Nyrt. lett hivatalosan is az aréna névadó főszponzora.

A komplexumot úgy tervezték, hogy a focin kívül más rendezvénynek is otthont adjon, például konferenciáknak, kiállításoknak, bemutatóknak és egyéb eseményeknek. Az öthektáros területen elhelyezkedő létesítmény hét pályát, utánpótlás- és edzőcentrumot is magában foglal. Az arénában az innovatív technológiák is helyet kapnak a teljes létesítményt pásztázó kamerarendszeren és a LED-es világításon túl.

Mészáros Lőrinc, Eszék, NK Osijek
Az Opus Arena 80 millió euróból, a magyarok segítségével épült / Fotó: Dömötör Csaba

A horvát hírportál cikkében rámutat, hogy az eszéki szerepvállalás hátterében egyébként is az állt, hogy Magyarország régóta szeretne egy erős kikötőt az Adriai-tenger partjára a Kínából érkező tengerentúli áruszállításhoz. Azt írják, 

hazánknak egy erős fiumei kikötőre lenne szüksége, amelyet magyarok kezelnének, valamint a Rijekától Budapestig tartó fejlett vasútvonal egyes vélemények szerint része a magyar stratégiai tervnek.

Az oldal azt is pedzegeti, hogy a Red Bull nem igazán törődik az általa felvásárolt sportcsapatok történetével, ezért az osztrák vállalat érkezését sokszor nem szívesen fogadják a szurkolók. Az energiaital-gyártót azonban nem érdekli a kritikusok véleménye, a cégnél megszokták már a negatív hangokat, mert az eredmények általában őket igazolják.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.