BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Heten szállnak harcba a NOB-elnökségért

Jövőre tartják a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökválasztását. Márciusban eldől, ki lesz Thomas Bach utódja a NOB élén.

Heten szállhatnak harcba jövő tavasszal a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöki posztjáért. A szervezet hétfőn jelentette be a jelöltek névsorát, amelyben az egyedüli nő a zimbabwei Kirsty Coventry, a 200 méteres hátúszás 2008-as ötkarikás bajnoka.

Paris 2024 Olympic Games - Previews
Szaúd-Arábia
NOB
Márciusban derül ki, ki lesz a német Thomas Bach utódja a NOB élén / Fotó: Pascal Le Segretain

A jelöltek közé Sebatian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, valamint ifjabb Juan Antonio Samaranch, a korábbi NOB-elnök fia is bekerült, noha a múlt héten olyan hírek jelentek meg, hogy mindkettőjük esetében jogi akadályok gátolhatják a jelölést.

Szintén pályázik a tisztségre Fejszal al-Husszein jordán herceg, David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpár Szövetség (UCI) első embere, Vatanabe Morinari, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) vezetője és Johan Eliasch, a Nemzetközi Sí és Hódeszka Szövetség (FIS) elnöke.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökválasztását jövő márciusban tartják. A NOB Kongresszusa (amely a NOB-tagokból áll) saját soraiból, titkos szavazással választja meg a szervezet elnökét nyolcéves időtartamra. Az elnök mandátuma egyszer, négy évvel meghosszabbítható.

Mennyit hoz a konyhára a Párizsi Olimpia nevű gigabefektetés?

Franciaország már azt mérlegeli, hogyan hatott gazdasági teljesítményére a nyári olimpia. A franciák sokáig izgulhatnak a párizsi olimpia játékok végső gazdasági számainak megismeréséig, mindazonáltal már látszanak a jelei, hogy megérte-e megrendezniük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.