BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Örülhetnek a focirajongók: ársapkát húz a vendégszurkolók jegyére az UEFA

A Ferencváros rajongóinak idegenben sem kell negyven eurónál többet fizetniük a belépőért. A Fradi ugyanis az Európa-Ligában játszik, ahol a vendégszurkolóktól csak ennyit kérhet a hazai csapat.

A jövőben az európai klubtornákon szereplő csapatok nem kérhetnek bármennyi pénzt a vendégcsapat szurkolóitól a belépőre – jelentette be hétfőn az Európai Labdarúgó-szövetség.

Galatasaray v Young Boys - UEFA Champions League play-off, szurkoló
Vége a brutális jegyáraknak, örülhetnek a szurkolók / Fotó: AFP

A mostani szezonban így a három nagy, nemzetközi klubtornán is határt szabnak a vendégtábor jegyei árának, ami attól is függ, hogy melyik kupában játszik az adott csapat. A Bajnokok Ligájában – ide sajnos nem jutott magyar csapat – 60 eurónál többet nem kérhetnek a vendégszurkolóktól, de az Európa-ligában szereplő Fradi drukkereinek sem kell 40 eurónál (mintegy 15 700 forint) többet fizetniük belépőre idegenben. A Konferencia-ligán pedig ennek mindössze fele, 20 euró lesz a maximális kérhető ár a vendégszurkolóktól a jegyekért – írja a Reuters.

A bejelentés szerint az intézkedés már a mostani szezonra is érvényes, és a tervek szerint az UEFA a jövőben tovább csökkentené a jegyek árát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.