BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
84079340

Áttörés: Michael Schumacher tizenegy év után először jelent meg nyilvánosan

Michael Schumacher 2013 december végén a francia Alpokban szenvedett síbalesetet. Azóta a svájci Glandben, a Genfi-tó partján fekvő otthonában ápolják, de állapotáról alig tudni bármit, miután a családja nem oszt meg információt a témában, Michael Schumacher pedig hermetikusan elzárkózik, pontosabban elzárják a nyilvánosság elől. Most viszont úgy tűnik, ebben áttörés történt.

Szenzációs hírt közölt a News.com.au internetes újság Michael Schumacherről. Az ausztrál lap – amely Ausztrália egyik legolvasottabb hírportálja – szerint ugyanis a legendás német Forma-1-es pilóta először jelent meg nyilvánosan azóta, hogy 2003-ban súlyos síbalesetet szenvedett.

84079340
Áttörés: Michael Schumacher tizenegy év után először jelent meg nyilvánosan / Fotó: AFP

Azt, hogy tizenegy év után Michael Schumacher valóban kilépett a nyilvánosság elé, a családja egyelőre nem erősítette meg. Ugyanakkor a legnagyobb német lap, a Bild is ezt az eshetőséget boncolgatja.

Michael Schumacher először jelent meg nyilvánosan

Az apropó sem mindennapi. Az 55 éves sportoló állítólag legidősebb gyermeke, Gina esküvőjén volt jelen, aki Iain Bethke-hez ment hozzá a hétvégén Mallorcán. A Schumacher-családnak itt van egy birtoka, amit Michael felesége, Corinna Schumacher vásárolt meg még 2018-ban 30 millió euróér (átszámítva 12 milliárd forint) a Real Madrid elnökétől, Florentino Pereztől.

A News.com.au tudomása szerint a család úgy ítélte meg, hogy eljött a pillanat a hétszeres világbajnok számára, hogy zárt körben, de mégiscsak nyilvános eseményen jelenjen meg és részes legyen a lánya esküvőjének. A néme Bild is azt valószínűsíti, hogy Michael Schumacher részt vett a lagzin, ugyanakkor megjegyezték, hogy koránt sem biztos, hogy a teljes násznép körében. "Abszolút lehetséges és nagyon valószínű, hogy ott volt. De nem feltétlenül a kertben, az ünneplő vendégek között. Közülük ugyanis nem mindenki tartozik bele a család szűk bizalmi körébe. De Gina, Iain, a fia Mick Schumacher és barátnője, Laila Hasanovic például együtt örülhetett vele" – fejtegették.

Már csak azért is, mert a lap értesülése szerint Michael Schumachert Svájcból eddig is rendszeresen szállították át helikopterrel a 15 ezer négyzetméteres spanyolországi birtokra, amely privát leszállópályával is rendelkezik. A család ugyanakkor tett róla, hogy fényképek ne szivárogjanak ki a Forma-1 történtének egyik legjobb és legsikeresebb versenyzőjéről: az esküvő megszervezésében (Jardines Events) és lebonyolításában érintett cégek alkalmazottainak az ingatlanba való belépés előtt át kellett adniuk a mobiltelefonjaikat.

Ez vonatkozott Macarena de Castrora és csapatára is, amely a menüért felelt. A sztárséf Hhárom éttermet üzemeltet Mallorcán és egyet Düsseldorfban (20° Restobar néven) testvérével, Daniellel. Őt egyébként gyakran kérik fel hasonló kaliberű rendezvényekre, a spanyol királyi családtól és a teniszcsillag Rafael Nadaltól is kapott már felkérést.

Michael Schumacher vagyona

Azt a hétvégi esküvő is megmutatta, hogy hibás azt feltételezni, hogy a sajnálatos síbaleset és az elmúlt bő évtized anyagi szempontból megviselte volna a Schuacher-családot. A kétezres esztendők elején a földkerekség legjobban fizetett sportolói között tartották számon Michael Schumachert. Két éve pedig megállapították, hogy akkor már bár tíz éve visszavonult, továbbra is ő rendelkezik a legnagyobb vagyonnal a Formula–1-es pilóták között. Ez akkor mindösszesen nettó 780 millió dollárra becsülték, ami csaknem 260 milliárd forint tett ki

Ez a vagyon nem csak a száguldó cirkusztól kapott gázsira, hanem a különböző szponzori szerződésekre is épült. A Deutsche Vermögensberatung német pénzügyi társaság például nyolcmillió dollárt (annak idején 2,65 milliárd forintot) fizetett azért, hogy Michael Schumacher  cég reklámját viselje a baseballsapkáján. A a német pilóta egy korábbi interjúban beszélt arról, hogyan hat rá a pénz. "Nem hiszem, hogy megváltoztatott. Kétszer is meggondolom, hogy mire adok ki egy-egy eurót. Azokat, akik kemény munkával keresik meg a pénzüket, ugyanúgy becsülöm, mint régen" – szögezte le.

Arról az idén tavasszal számoltunk be, hogy  Michael Schumacher nyolc karórája került kalapács alá a Christie’s árverésén kedden, és a rajongók bődületes összeget fizettek ki értük. Az árverésre bocsátott órákért összesen négymillió svájci frankot (1,6 milliárd forint) fizettek ki a licitelők

Michael Schumacher balesete

Michael Schumacher 2013 december végén a francia Alpokban szenvedett síbalesetet. Feleségével, Corinnával, fiával, Mickkel és lányával, Ginával a franciaországi Meribelben sielt, amikor december 29-én délelőtt letért a pályáról, hogy egy másik síelőnek segítsen. Eközben azonban szikláknak ütközött és súlyos ütés érte a fejét. Ennek erejét jól mutatja, hogy a sisakja kettétört. Kezdetben magánál volt, azonban a neki felett kérdésekre már akkor sem tudott reagálni. Helikopterrel a moutiersi kórházba vitték, eközben kómába esett. Sürgősségi agyműtétet hajtottak végre rajta, majd mesterséges kómában tartották.

Ebből 2014 júniusában ébresztették fel teljesen. Azóta a svájci Glandben, a Genfi-tó partján fekvő otthonában ápolják, de állapotáról alig tudni bármit, miután a családja nem oszt meg információt a témában, Michael Schumachert pedig hermetikusan elzárják a nyilvánosság elől. Amennyiben igaz, hogy a hétvégi esküvőn kilépett a nyilvánosság elé,

az mindenképpen áttörést jelent. 

Ezt erősíti Johnny Herbert, Michael Schumacher egykori csapattársa idei meglepő nyilatkozata. Ő már januárban azt állította, hogy olyan pletykák jutottak el hozzá, hogy Michael Schumacher már képes "a vacsoraasztalhoz ülni". De rögtön jelezte, hogy ezek az információk csak másodkézből származnak és nem a családtól.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.