BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milák Kristóf választása: "Nyugi, ősszel megmondom"

A világklasszisra fontos dönt vár. Milák Kristóf ezzel tisztában van, de türelmet kért.

Még az ősz folyamán megnevezheti új edzőjét Milák Kristóf kétszeres olimpiai bajnok úszó – erről Zala György, a Honvéd klasszisának erőnléti edzője nyilatkozta. Zala Györggyel a Magyar Úszó Szövetség oldalán jelent meg interjú.

20240803_113_KAR
Milák Kristóf
Milák Kristóf választása: "Nyugi, ősszel megmondom" / Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Ebben arról beszélt, hogy Milák Kristóffal úszásról csak abban a vonatkozásban váltanak szót, hogy mi a legközelebbi versenye és az arra történő eredményes felkészülése érdekében milyen erőnléti munkára lehet szüksége. "Akár hiszi, akár nem, én például a mai napig nem tudom, hol és kivel fogja folytatni az úszóedzéseket. Nekem azt mondta: nyugi, ősszel megmondom, ki lesz az új edzőm" - mondta a kétszeres olimpiai bronzérmes kenus.

A Milákkal való közös edzéseivel kapcsolatban Zala György felhívta rá a figyelmet, hogy rengeteget edzettek együtt a Honvédban, ezért ő a 

"hol a Milák?" kérdést kissé felfújtnak érezte.

Milák Kristóf a párizsi olimpián 200 méter pillangón címvédőként ezüstérmet nyert, 100 méteren azonban – ebben a számban három éve Tokióban második volt – először csapott célba és olimpiai bajnok lett. Ezt követően jelentette be edzője, Virth Balázs, hogy véget ért a kapcsolatuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.