BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Amazon felrázza a brit gazdaságot: nyolcmilliárd fontos beruházást jelentettek be

Az elmúlt időszakban az Amazon egyre több országban terjeszkedik, a felhőalapú szolgáltatása pedig már olyan riválisokkal száll szembe, mint a Microsoft. Az Amazon Web Services brit területen való terjeszkedése nagyban hozzájárul az ország GDP-jének javulásához.

Az Amazon bejelentette, hogy 8 milliárd fontot (3,7 ezermilliárd forint) kíván befektetni az Egyesült Királyságban, hogy tovább bővítse felhőszolgáltatási üzletágát. Ez a lépés egy sor másik európai terjeszkedési projektet követ, és jelentős gazdasági lendületet adhat az Egyesült Királyság új munkáspárti kormányának.

AI IT Photo Illustrations, Amazon
Az Amazon felrázza a brit gazdaságot: 8 milliárdos fontos beruházást jelentettek be / Fotó: NurPhoto via AFP

Az Amazon Web Services (AWS) adatok központjainak bővítésébe történő ötéves befektetés 14 ezer munkahelyet támogat, és a brit kormány szerint 2024 és 2028 között 14 milliárd fonttal járul hozzá az Egyesült Királyság GDP-jéhez. Az AWS globális terjeszkedése során hasonló, hosszú távú projekteket jelentettek be Németországban, Mexikóban, az Egyesült Államokban, Szaúd-Arábiában és Szingapúrban is – írja a Bloomberg.

Az AWS a világ legnagyobb felhőalapú számítástechnikai és adattárolási szolgáltatója, 

és egyre nagyobb versennyel néz szembe, olyan riválisai vannak, mint a Microsoft, amely szintén globális bővítést hajt végre.

Ez a bejelentés nagy siker Rachel Reeves kincstárnok számára, aki arra törekszik, hogy elősegítse az Egyesült Királyság gazdasági növekedését, miközben megoldja a korábbi konzervatív kormány által hátrahagyott pénzügyi kihívásokat. Az Egyesült Királyság október 14-én nemzetközi befektetési csúcstalálkozónak ad otthont.

Ez a 8 milliárd fontos beruházás jelzi az Egyesült Királyság gazdasági újjáéledésének kezdetét, és azt mutatja, hogy az ország továbbra is vonzó hely az üzleti tevékenységhez.

– mondta Reeves. 

Jó dolog most brit Amazon-alkalmazottnak lenni

Az Amazon bejelentette, hogy közel 10 százalékos béremelést ad több ezer brit alkalmazottnak, miután sikeresen megakadályozta a GMB szakszervezet azon törekvését, hogy tárgyalási jogokat szerezzen a bérek és munkakörülmények kapcsán. 

A cégóriás szerint a béremelés 9,8 százalékkal növeli a minimális fizetési rátákat, 

amelyek így helyszíntől függően óránként 13,50 és 14,50 font közé esnek. Azok az alkalmazottak, akik már legalább három éve dolgoznak a cégnél, óránként minimum 13,75 és 14,75 font közötti összeget kapnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.