BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
VG-Exkluzívpodcast 
VG-Exkluzív VG-Exkluzív
ÜZLETRE HANGOLUNK

Nem is gondolnánk milyen kincsek lapulhatnak a gyerekkori polcainkon

A retró játékok magyar és amerikai piacáról, valamint a gyűjtőkultúráról beszélgettünk Tóth Balázzsal, a Játékok a polcról YouTube-csatorna tartalomgyártójával.
A podcast vendége: Tóth Balázs, a Játékok a polcról tartalomgyártója

Az 1970-es, ’80-as és ’90-es évek játékai elsősorban azért készültek, hogy játsszanak velük, de már akkor voltak, akik a polcra szánták ezeket az akciófigurákat – mondta Tóth Balázs, a Játékok a polcról YouTube-csatorna tartalomgyártója, akivel a magyar és amerikai retró játékok piacáról beszélgettünk. Nem minden régi akciófigura, matchbox és Lego ér csillagászati összeget, de előfordulhat, hogy egy jó állapotban lévő darab felkeltheti a gyűjtők érdeklődését, főleg, ha bontatlan.

 

Az olyan területeknek, mint a Star Wars vagy a legó, már akkor is voltak olyan felnőtt rajongói, akiknek megtetszettek ezek a játékok, és eltettek bontatlan példányokat

– magyarázta Tóth Balázs, nyomatékosítva, hogy a bontatlan darabok többsége a viszonteladóktól maradt fent. A Játékok a polcról YouTube-csatorna tartalomgyártójával a továbbiakban beszéltünk még az amerikai retrójáték-piacról, a különböző gyűjtői kultúrákról és arról is, hogy mi tesz értékessé egy régi játékot.

Podcastok

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.