BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemás volt a fogadtatás

Képes enyhíteni a válság okozta negatív hatásokat, hazánk versenyképessége azonban nem javul jelentősen – így vélekednek az adó- és gazdasági szakemberek a kormány legújabb csomagjáról, amelyet hétfőn mutatott be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Igaz, a szakértők hozzáteszik: a magyar kormánynak a válságkezelésen és a versenyképességen túl figyelembe kell venni az államháztartás helyzetét és az ország finanszírozhatóságát is, és e keretek között rögtön kedvezőbb megítélés alá esik a kabinet csomagja.

A módosítások hatására az adóék mintegy 6-7 százalékkal csökken, ám hazánk még e könnyítéssel is csupán lemaradásának felét hozza be a visegrádi országokhoz képest. Kérdés az is, a társasági adózás szigorítása válság idején hogyan hat a vállalkozásokra, jelenleg ugyanis úgy tűnik, az adóteher nemhogy csökkenne, hanem 2010-től még nő is.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.