BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Energiaital-szövetség: nem kéne elvenni a gyerekektől a farsangot és az energiaitalt sem

Az energiaitalokat dohányboltba száműző javaslat ellen kelt ki az iparági szervezet.

Reagált a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) által megfogalmazott, az energiaitalokat dohányboltokba száműző javaslatára a Magyar Energiaital Szövetség (MESZ). Az érdekvédelmi szervezet emlékeztetett a Ficsak másik javaslatára is, amellyel a farsangot tiltanák meg az iskolákban.

20230203 Vép Farsangi felvonulás a Hatos Ferenc Általános IskolábanFotó: Szendi Péter  SZP  Vas Népe  VN  20230203 Vép 
Farsangi felvonulás a Hatos Ferenc Általános Iskolában
Fotó: Szendi Péter  SZP  Vas Népe  VN
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A MESZ szerint 

mindenki szeretné megvédeni a gyermekeket a különböző veszélyektől, de fontos tisztázni, melyek is valójában a gyermekeinkre leselkedő igazi veszélyek.

Ezek a szervezet szerint főként az alkohol, az elhízás vagy korunk népbetegsége az állandó internetezés és annak veszélyei, illetve az erőszak.

A MESZ javasolja, hogy a farsang tiltása és az energiaitalok dohányboltba való száműzetése mellett el kellene a gyerekek elől zárni az alkoholt is, amelyet szerintük köztudottan már a gyerekek is isznak, a kólákat és más cukros italokat, a késeket és bicskákat valamint a telefonokat és a kütyüket is, amelyekkel ijesztően sok időt töltenek.

Az iparági szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy 

Európában régebben három országban (Franciaország, Norvégia, Dánia) is próbálkoztak az energiaitalok tiltásával, de mivel ott sem működött a dolog, 2008-ban, illetve 2009-ben fel is oldották a tiltást.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.