Magyar gazdaság

Pénzeső hullott baranyai falvakra

A Magyar falu program keretében a vármegye falusi útjai is megújulnak.

Mint arról  mi is beszámoltunk, országszerte összesen ötmilliárd forint támogatást nyertek el a kistelepülések az önkormányzati tulajdonú utcák, kerékpárutak, hidak és járdák építésére, illetve felújítására a Magyar falu program keretében.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos azt is elárulta, hogy lesznek még idén kiírások, így érdemes a falvaknak figyelniük a lehetőségeket még az idén. A Bama azonban annak járt utána, hogy Baranya vármegye hogyan részesedett a támogatásból.

Young,Builder,On,Asphalting,Paver,Machine,During,Road,Street,Repairing
Fotó: Shutterstock

Baranya vármegye sikerrel pályázott települései közül Bicsérd nyerte a legmagasabb összeget, több mint 36 millió forintot. Vér József polgármester elmondta, nagyon örülnek a támogatásnak, melyből a Kossuth Lajos utca felújítására kerülhet sor. Vajszló csaknem 23 millió forintban részesülhetett, az ormánsági nagyközségben az Ifjúság és a Temesvári utca egy-egy szakasza újulhat meg.

Nyert még a vármegyében Beremend, Erzsébet, Kisharsány, Kisjakabfalva, Kistapolca, Maráza, Nagynyárád, Székelyszabar, Pereked, Sátorhely, Udvar, Varga, Vékény és Vokány nagyjából 10 millió forintot, míg Abaliget, Alsószentmárton, Aranyosgadány, Diósviszló, Kétújfalu, Gödre és Zaláta ötmillió körüli összegnek örülhetett.

 

Magyar Falu Program Baranya vármegye Bicsérd kistelepülés
Kapcsolódó cikkek