A digitális devizaszolgáltatások bevezetése óta a Gránit Banknál minden tizedik új ügyfélnek van devizaszámlája is, akik két devizaváltás közül az egyiket már az applikációban hajtják végre egyszerűen, díjmentesen. 

Az euró mind a devizakártyák, mind a devizabetétek esetében magasan a legnépszerűbb devizanem, betétet pedig főleg 12 hónapra kötnek le az ügyfelek 

– számolt be a tapasztalatairól a Gránit Bank.

20190521 Gránit Bank fiók  külső  Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
A Gránit Banknál minden tizedik új ügyfélnek van devizaszámlája is. 
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Gránit eBank mobilbanki applikációjában a díjmentes azonnali devizaváltást piaci középárfolyamon, néhány kattintással, havi 550 ezer forint limitig lehet végrehajtani. A szolgáltatást – a már meglévő ügyfelei számára – a mobilon pillanatok alatt megnyitható devizaszámla egészíti ki a hitelintézet euró, amerikai dollár, svájci frank és angol font devizanemben. Az euró és dollár devizaszámlákhoz az appban azonnal igényelhetnek devizakártyát is az ügyfelek, amelyekkel – hozzáadva azt az Apple Pay vagy a Google Pay mobiltárcához –, rögtön lehet fizetni is. 

Cropped,Shot,Of,African-american,Businessman,Paying,With,Credit,Card,Online
A szolgáltatást – a már meglévő ügyfelei számára – a mobilon pillanatok alatt megnyitható devizaszámla egészíti ki a hitelintézet euró, amerikai dollár, svájci frank és angol font devizanemben. 
Fotó: Shutterstock

A digitális szolgáltatáscsomagot devizabetétek egészítik ki, amelyek ugyancsak néhány gombnyomással köthetők le az appban, az említett négy devizanemben.

A devizaszámlák között egyértelműen az euró számla a legnépszerűbb – húzta alá közleményében a Gránit Bank –, az újonnan nyitott devizaszámlákon belül megközelítőleg 70 százalékos az aránya, a második leggyakrabban nyitott devizaszámla az USA dollár alapú. Az euró alapú tranzakciók dominálnak a devizaváltásoknál is, darabszámban csaknem tízszer annyit tesznek ki, mint a második legnagyobb számú dollár tranzakciók. A deviza-alapú megtakarításokon belül is az euró a favorit, az összes betét csaknem háromnegyede euróbetét.