BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maradnak az alacsony adók – ígéri a pénzügyminiszter

Számíthatnak a kormányra a magyar vállalkozások, amelyeknek minden szükséges támogatást megadnak, tehát maradnak az alacsony adók, a fejlesztési támogatások, és csökkennek az adminisztrációs terhek. Erről Varga Mihály beszélt Kaposváron, ahol a helyi vállalatok vezetőivel tárgyalt, majd az épülő Tudományos és Ipari Parkról tartott sajtótájékoztatót.

A háború és a romló külső környezet ellenére idén az év egészében 2,5 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság – hangsúlyozta Varga Mihály Kaposváron, ahol a helyi vállalatok vezetőivel tárgyalt. 

Varga Mihály
Minden szükséges támogatást megad a kormány a hazai vállalkozásoknak–  ígéri Varga Mihály / Fotó: Polyák Attila

A pénzügyminiszter leszögezte: minden szükséges támogatást megad a kormány a hazai vállalkozásoknak,

  • maradnak az alacsony adók és
  • a fejlesztési támogatások,
  • csökkennek adminisztrációs terhek.

A magyar gazdaság ma 5 százalékkal múlja felül a járvány előtti, 2019 végi teljesítményét.

Megőriztünk 4,7 millió munkahelyet, letörtük az inflációt, idén helyreállítjuk az egyensúlyt és a növekedést, továbbra is befektetésre ajánlja hazánkat mindhárom nagy hitelminősítő

– összegezte Varga Mihály. 

A miniszter ígérete szerint a költségvetési hiányt idén 4,5 százalékra, majd a következő években fokozatosan 3 százalék alá szorítják, az államadósságot pedig továbbra is csökkenő pályán tartják. 

Jövőre Magyarország az uniós növekedési rangsor élmezőnyében lehet az Európai Bizottság és az IMF előrejelzése szerint is.

Mi a helyzet Somogyban?

Somogyban 2010 óta 15 ezer munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta 5 százalékponttal javult. A Kaposváron épülő Tudományos és Ipari Parkról szóló sajtótájékoztatón Varga kiemelte: 

stratégiai fontosságú területen folynak majd a kutatás-fejlesztési projektek a városban,

ami a kormányzati célokhoz tökéletesen illeszkedik. A beruházás magas hozzáadott értékkel a jövő gazdasági teljesítményét fogja növelni, és hozzájárul az ország szuverenitásának megerősödéséhez is. Emellett az Óbudai Egyetem közreműködésével létrejövő Science Park a környezetipar, az építőipar és a védelmi ipar területein végez majd kutatásokat – hangzott el.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.