BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az első biztosítási és pénzügyi szaktanácsadók végeztek a Széchenyi István Egyetemen

Sikeresen végezte el a Széchenyi István Egyetem biztosítási és pénzügyi szaktanácsadó képzését az első évfolyam. 47 hallgató vehette át az oklevelét.

A pénzügyi és biztosítási szektorban 1894 betöltetlen állás volt 2024 első félévében a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Ezzel szemben az iparban ez a szám 14 635, a feldolgozóiparban pedig 13 402 volt. Ez is alátámasztja, hogy egyre többen választják a banki és biztosítási területet, hogy stabil egzisztenciát és karriert építsenek fel – olvasható a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetségének közleményében.

Az első 47 hallgató átvehette az oklevelét a Széchenyi István Egyetemen / Fotó: MBTSZ

Történelmi mérföldkő a biztosítási szakma képzési rendszerének magasabb szintre emelésében, hogy 

2023 szeptemberében a győri Széchenyi István Egyetemen először indult a biztosítási és pénzügyi szaktanácsadó képzés Magyarországon. 

Az innovatív kezdeményezéshez 2024 szeptemberétől a Dunaújvárosi és Miskolci Egyetem is csatlakozik. A Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége elkötelezett a biztosítási szakma méltó szintre emelése iránt, ami minőségi oktatással és gyakorlati ismeretek átadásával valósítható meg. Az egyetemi képzés hozzájárul a biztosítási tanácsadók hitelességéhez és sikerességéhez.

A Széchenyi István Egyetem biztosítási és pénzügyi szaktanácsadó szakjának első végzettjei ünnepélyes keretek között vehették át a képzést tanúsító oklevelet július 4-én, Budapesten.

„A tematika összeállításakor a célunk az volt, hogy egy olyan képzést alkossunk meg, ami holisztikus rálátást nyújt a biztosítási szakmára, és az elméleti tananyagon túl sokéves tapasztalattal rendelkező biztosítási szakemberek segítségével értékes gyakorlati tudást adjunk át a jelentkezőknek. Kiemelten fontosnak tartom, hogy a két féléves képzésről közvetlen visszajelzéseket gyűjtsünk a hallgatóktól, tanulva és tovább fejlesztve az oktatási tananyagot” – mondta a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetségének elnöke, Keszthelyi Erik.

A sikeres érettségi nem minden családnak öröm

Nem jár tovább a családi pótlék, csak ha szakképzésben folytatja a gyerek. A családi adókedvezmény is megszűnik az érettségivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.