BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EU-s csúcstalálkozót tartottak a Mol-székházban Európa versenyképességéről

Az informális ülés az európai versenyképesség megőrzésére és megerősítésére összpontosított. Az ülésen megfogalmazták, hogy az EU vezetésének túlszabályozás helyett kiszámítható és reális jövőképet, víziók helyett reális intézkedési tervet kellene készíteniük.

A magyar EU-elnökséghez kapcsolódóan a budapesti Mol-székházban ülésezett az uniós Versenyképességi Tanács a tagállamok versenyképességért felelős minisztereivel és államtitkáraival – közölte a Mol hétfőn az MTI-vel. Az informális ülés az európai versenyképesség megőrzésére és megerősítésére összpontosított, ami a résztvevők szerint a sikeres zöldátmenet feltétele. Ennek érdekében iparfejlesztést ösztönző környezetet sürgettek, a Mol pedig interaktív kiállításon mutatta be a fenntartható stratégiai területeit.

EU, Mol
EU-s csúcstalálkozót tartottak a Mol-székházban Európa versenyképességéről / Fotó: AFP

A vállalat az eseményre berendezett egy lítiumlabort, szakértői pedig felvázolták, milyen lehetőségeket látnak a geotermikus energiában, a szén-dioxid leválasztásában és tárolásában. A közlemény szerint a Mol csoport felügyelőbizottsági elnöke iparági és döntéshozói együttműködést sürgetett a versenyképesség érdekében. 

Az EU vezetésének túlszabályozás helyett kiszámítható és reális jövőképet, víziók helyett reális intézkedési tervet kellene készítenie 

– tette hozzá Áldott Zoltán, aki szerint a Mol a beruházásaival felgyorsítja a zöldenergia-átmenetet, fontos szerepet vállal a térség energiabiztonságában is, de szüksége van támogató környezetre – írták.

A Mol márciusban közölte, hogy frissítették a Shape Tomorrow című stratégiájukat a sikeres zöldenergia-átmenet és a térség versenyképessége érdekében. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató a bejelentés alkalmából kiemelte, hogy a Mol egyre határozottabb fenntarthatósági célokat fogalmaz meg. Az iparvállalatok nem tudják átvállalni az energiaátmenet összes költségét, a célok csak közösségi támogatással, hatékony szabályozással és együttműködéssel érhetők el, de a közös európai munkához a Mol partnerként csatlakozik – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.