BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

NAV: újra négylábú munkatársakat keresnek

Ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Szeptember elsejéig jelentkezhetnek a kutyák gazdái.

Újra négylábú munkatársakat keres a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A gazdák szeptember 1-jéig e-mailben küldhetnek küldhetnek előzetes ajánlatot a kutyavásárra – közölte a NAV.

 

keresőkutya
Keresőkutyákat vásárolna az adóhatóság / Fotó: NAV

Keresőkutyát venne a NAV

A nemzeti adóhatóság kiképzői 10 és 36 hónap közötti életkorú, kifogástalan egészségi állapotú, oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, transzponder számmal vagy csippel ellátott, nem ivartalanított kutyákat várnak. A sikeres keresőkutya-jelöltek a kiválasztás után 21 napos próbaidőt kapnak. A négylábúak ivartól és fajtától függetlenül bekerülhetnek a kiképzési programba, ha megfelelnek a kiírás feltételeinek.

Ilyen feltétel, hogy a kutya

  • bírja a magasságot, mélységet,
  • erős zajokra, hanghatásokra nem mutat félelmet,
  • csúszós, fényes felületeken, szűk helyeken magabiztosan közlekedik,
  • magas apportkészségű,
  • rendelkezzen jó zsákmányszerző ösztönnel, továbbá jó problémamegoldó képességgel,
  • kézben tartható,
  • indokolatlanul nem agresszív.

A feltételeknek megfelelő ebek tulajdonosai 2024. szeptember 1-jéig küldhetik el előzetes ajánlatukat a NAV e-mail-címére. Az ajánlatnak tartalmaznia kell – többek között – a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát és vételárát is. A hivatal ez alapján veszi fel a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől konkrét ajánlatot kér. A levélben a gazdának meg kell adnia e-mail-címét, adatait, illetve jeleznie kell azt is, hogy a kutyát magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként – például egyéni vállalkozóként, eseti vállalkozóként – szeretné eladni.

A NAV várja a négylábú tehetségeket, amelyek a jövő sikeres keresőkutyái lehetnek, a kiírás részletes feltételeiről a NAV honlapján lehet bővebben olvasni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.