BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Young,University,Professor,Explaining,The,Importance,Of,Artificial,Intelligence,To

Mesterséges intelligencia: új képzés a Metropolitan Egyetemen

Az üzleti és pénzügyi területen alkalmazott mesterséges intelligencia elsajátítására indít továbbképzést a Budapesti Metropolitan Egyetem. A hallgatók az elméleti alapozás mellett valós esettanulmányok és sikeres gyakorlati projekteket megvalósító szakemberek segítségével ismerik meg az MI gyakorlati alkalmazását. Az új szak indítása válasz a munkaerőpiac dinamikusan változó igényeire.

A mesterséges intelligencia üzleti és pénzügyi alkalmazásainak főbb területeit ismertető továbbképzési szakot indít a Budapesti Metropolitan Egyetem 2024 szeptemberétől – írja az egyetem közleményében.

mesterséges
Mesterséges Intelligencia: továbbképzés indul a Metropolitan Egyetemen / Fotó: Shutterstock

A képzés célja, hogy a mesterséges intelligencia üzleti és pénzügyi alkalmazási lehetőségeit gyakorlatorientáltan mutassa be. Nem kizárólag specifikusinformatikai és adatelemzői alapismeretekre építve, hanem átfogóan, a hallgatók proaktív és problémamegoldó attitűdjét fejlesztő módon. 

A képzés lehetővé teszi, hogy 

a technológiai érdeklődésű, de nem kifejezetten informatikai vagy mérnöki végzettséggel rendelkező jelentkezők is elmélyedhessenek a legújabb MI-megoldásokban.

A képzés során a hallgatók az elméleti alapozás mellett valós esettanulmányok és sikeres gyakorlati projekteket megvalósító szakemberek segítségével ismerik meg az MI gyakorlati alkalmazási lehetőségeit és kihívásait. A tanulást a METU és az Arizona State University partnerségének köszönhetően a világ legjobb egyetemei között jegyzett amerikai intézmény oktatási anyagai is segítik. 

Az ASU a világon az első egyetem, amely oktatási céllal együttműködést írt alá a ChatGPT-t is fejlesztő Open AI vállalattal. 

A képzés keretében a hallgatók kipróbálhatják az MI-alapú megoldások kialakítását és a piacvezető nagy nyelvi modellek promptolását. Emellett ismereteket nyújt a mesterséges intelligencia bővebb alkalmazási lehetőségei, kihívásai, kockázatai, veszélyei, etikai-jogi és szabályozási kérdései kapcsán is.

Az új szak indítása válasz a munkaerőpiac dinamikusan változó igényeire, amely egyre több MI-szakértőt keres a pénzügyi és üzleti szektorban

– nyilatkozta Fáykiss Péter, a Mesterséges intelligencia üzleti és pénzügyi alkalmazásai szakirányú továbbképzési szak szakvezetője.

Folyamatosan növekszik az igény a technológiai fejlődés trendjeit és lehetőségeit jól ismerő, gyakorlati tudással rendelkező szakemberek iránt. A digitális transzformáció már évek óta érinti a különböző iparágakat, a mesterséges intelligencia forradalma pedig felerősíti az igényt a hatékony digitális átalakulásra. 

A képzés célja, hogy a kreatív-proaktív szemléletmód elsajátítását segítse a hallgatók körében, amely minden szakterületen releváns lehet

– tette hozzá Fáykiss.

Az új mesterséges intelligencia üzleti és pénzügyi alkalmazásai szakirányú továbbképzési szak 2024 szeptemberében indul. Az érdeklődők már most jelentkezhetnek a képzésre

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.