BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír az autósoknak: szombaton csökkenhetnek az árak a benzinkutakon

Az üzemanyagok nagykereskedelmi ára csökken szombaton. Ez várhatóan a kiskereskedelemben is éreztetni fogja a hatását. A benzin és a gázolaj bruttó 2-2 forinttal lesz olcsóbb holnaptól.

Tovább csökken az üzemanyagok ára szombaton. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára bruttó 2-2 forinttal csökken.

MOL benzinkut-03
A nagyker árak csökkennek, ez pedig kihathat a benzinkutakra is /  Fotó: Németh András Péter

Az árváltozásról a Holtankoljak írt. A portál hozzátette, hogy az árak csökkenése hatással lehet a kiskereskedelmi árak alakulására is.

Az aktuális átlagárak pénteken az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 612 forint per liter
  • Gázolaj: 615 forint per liter

Merre tartanak az üzemanyagárak?

Az árak csökkenésében szerepet játszhatnak az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, melyek hatására a Brent hordónkénti ára szerda délután annak ellenére volt közel 3 százalékkal alacsonyabb az egy héttel korábbinál, hogy a nap folyamán az európai piac számára meghatározó olajfajta hasonló mértékben drágult. Ez utóbbi hátterében a Közel-Keleten fokozódó feszültség állhat, ám az olcsóbb üzemanyagárak mellett szólhat az, hogy az utóbbi hónapokban több nagy finomító is megkezdte a működését, ami nyomást helyezhet a finomítói marzsokra. Mindez a nagy olajcégek finomítói eredményén is tetten érhető.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint júliusban hazánkban a benzin átlagára 612 forint volt, 8 forinttal alacsonyabb a szomszédos országokban jellemezőnél, míg a dízel esetében hazánkban átlagosan 621 forintot, a szomszédos országokban 624 forintot fizettek egy literért az autósok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.