BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hírt közölt a kormány: pénteken érkezik a családi pótlék és a GYES

Az előrehozott folyósítás célja, hogy segítséget nyújtson a családoknak a felkészülésben az iskolakezdésre. Hamarabb érkezik a GYES, a GYET és a családi pótlék is.

A szülők terheinek csökkentésére és az iskolakezdés megkönnyítése érdekében idén is hamarabb érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások: a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES), a gyermeknevelési támogatás (GYET) és a családi pótlék − jelentette be Koncz Zsófia családokért felelős államtitkár a közösségi oldalán.

anya anyuka gyerek gyermek kisbaba csecsemõ gyed gyes tgyás család családi pótlék
Hamarabb érkeznek a családi juttatások / Fotó: Hegedűs Márta / Mediaworks

A politikus ismertette, hogy a Magyar Posta Zrt. pénteken kezdi meg ezek kézbesítését, a Magyar Államkincstár pedig augusztus 23-án utalja ezeket az ellátásokat az érintettek bankszámlájára. Ennek köszönhetően mintegy 1 millió 100 ezer család már a tanévkezdés előtt hozzájut a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokhoz. 

Megírtuk, az állam minden hónapban bizonyos összeggel hozzájárul a gyermek neveléséhez, ez a családi pótlék, amelyet a gyermek tankötelezetté válásának évétől iskoláztatási támogatásként folyósítanak a tankötelezettség időtartama alatt. Az ellátás segítséget jelenthet közvetlenül a tanévkezdés előtt, ezért augusztusban kétszer utalja a Magyar Államkincstár a családi pótlékot.

A családi pótlék utalása idén a következőképpen alakul:

a júliusi összeg már augusztus első napjaiban megérkezett a bankszámlákra, az augusztusi ellátást pedig a hónap végén, 25-e környékén utalják, emiatt szeptemberben értelemszerűen nem érkezik családi pótlék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.